Євро-2022 з футзалу: півфінал Україна – Росія буде вкрай емоційним

16:36, 04.02.2022
Євро-2022 з футзалу: півфінал Україна – Росія буде вкрай емоційним

Збірна України з футзалу. (facebook.com/uafukraine)

Вболівальники з нетерпінням чекають на півфінал чемпіонату Європи 2022 з футзалу, в якому збірна України зустрінеться зі збірною Росії вже за кілька годин в Амстердамі у п’ятницю, о 18.00 за київським часом.

 

Гру транслюватиме телеканал UA: Перший, а також сайт Суспільне Спорт. Вже зараз більшість оглядачів констатують, що цей матч буде вкрай напруженим через політичне протистояння між двома країнами.

 

Про це нагадує Україна молода.

 

«Вболіваємо за нашу збірну! Боремось за нашу державу! Буде мега бій!!!», - так відреагував пристрасний вболівальник і екскерівник САП Назар Холодницький у соцмережах.

 

Збірна Росії 1 лютого у матчі 1/4 фіналу перемогла Грузію з рахунком 3:1 та вийшла у півфінал, де її вже чекає Україна, яка перемогла Казахстан з рахунком 5:3.

 

Наразі Україна посідає восьму сходинку в рейтингу УЄФА, Росія – другу.

 

Експерти наголошують, що це рідкісний випадок у спорті останніми роками. Після нападу Росії на Україну в 2014 році організатори усіх турнірів, як правило, розводять дві команди, щоб вони не мали можливості вийти один на одного щонайменше до півфінальних стадій.

 

 

Асоціація міні-футболу Росії вже зараз прогнозує перемогу саме росіянам, наводячи статистику на цьому Євро-2022 та у попередні роки. Втім, не варто, мабуть, ділити «шкуру невбитого ведмедя».

 

Це перший вихід збірної України до вирішальної стадії Чемпіонату Європи з футзалу за останні 17 років. Востаннє у півфіналі Євро українці грали у лютому 2005 року, де поступилися збірній Іспанії з рахунком 0:5. А потім, на наступних розіграшах регулярно вилітали на стадії 1/4 фіналу.

 

За даними УЕФА, збірні РФ і України зустрічалися в залі тричі: дві перемоги на рахунку росіян, одна – за українцями.

 

Переможець матчу між Україною та Росією зустрінеться у фіналі з переможцем пари Португалія — Іспанія. Фінал Євро-2022 з футзалу відбудеться 6 лютого.