У МОН пообіцяли скасувати наказ про невизнання виборів у Могилянці

09:07, 04.02.2022
У МОН пообіцяли скасувати наказ про невизнання виборів у Могилянці

Студенти відстояли нового ректора.

Наказ про повторний конкурс на зайняття посади президента НУ «Києво-Могилянська академія» Міністерство освіти та науки скасує.

 

Це сталося на тлі оголошеного протесту студентів.

 

Як інформує УМ, про це повідомив прем'єр Денис Шмигаль у Телеграм.

 

"Щойно закінчили нараду з представниками Києво-Могилянської академії та студентського самоврядування, Міносвіти, керівництвом Верховної Ради та народними депутатами, - написав Денис Шмигаль.

 

Він запевнив усіх учасників зустрічі, що Уряд не втручається та не буде втручатися у виборчий процес НУ "Києво-Могилянська академія".

 

«МОН сьогодні (3 лютого – ред.) скасує наказ про повторний конкурс на зайняття посади президента НУ "Києво-Могилянська академія".

 

Домовилися, що університетська спільнота створить робочу групу під патронатом почесного президента Києво-Могилянської академії В’ячеслава Брюховецького, щоб вирішити ситуацію у колективі вишу, аби уникнути в майбутньому довготривалих судових процесів», - додав премєр.

 

Нагадаємо, що в ході другого туру виборів президента Академії 27 січня до приміщення, де відбувалося голосування, увірвалися невідомі люди в масках і поцупили скриньку для голосування. Крім того, вони встигли залити зеленкою ще одну скриньку для голосування. Потім скриньку було виявлено на сусідній вулиці.

 

Могилянка, попри це, заявила, що вибори відбулись і виграв їх Сергій Квіт, колишній міністр освіти.

 

Як повідомляла УМ, 2 лютого міністр освіти Шкарлет заявив, що міністерство не визнаватиме результати виборів, адже спостерігач від МОН зафіксував грубе порушення виборчого процесу. Представники студентського самоврядування оголосили безстроковий страйк, а частина університетської спільноти заявила, що в міністерства немає повноважень не визнавати результати виборів.

 

На сайті міністерства 2 лютого з’явилось оголошення про повторний конкурс для кандидатів у президенти НаУКМА.

 

Додамо, що в 2020 році перед голосуванням у Верховній Раді про призначення Шкарлета міністром спільнота Могилянки зверталась до народних депутатів не призначати його міністром освіти через виявлені ознаки плагіату в його наукових роботах.

 

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти, яку очолював Квіт, у жовтні 2020 року дало офіційний висновок, що в 4 публікаціях Шкарлета є плагіат – запозичення чужої роботи без вказування імені автора.