У зятя експосадовиці податкової Рубан знайшли понад 18 мільйонів готівкою

17:51, 03.02.2022
У зятя експосадовиці податкової Рубан знайшли понад 18 мільйонів готівкою

У зятя екс-заступниці голови Державної податкової служби Наталії Рубан під час обшуку знайдено велику суму готівки та золоті злитки

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура почали розслідування провадження про ймовірне зловживання службовим становищем колишньою заступницею голови Державної податкової служби Наталією Рубан. 

 

Слідчі з'ясували, що близьке оточення Наталії Рубан придбало чимало коштовної нерухомості.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє телеграм -канал NABU Daily by Олег Новіков.


Під час обшуку банківського сейфу зятя Наталії Рубан знайдено понад 18 млн грн готівкою та 85 грамів предметів, схожих на золоті злитки.


За версією слідства, Рубан нібито сприяла у не проведенні перевірок у київських забудовників та ухиленню від сплати податків.

 

Під час розслідування детективи встановили, що чоловік доньки Рубан Сергій Неділько у 2019 – 2020 роках придбав у ТОВ "Декоплюс" машиномісця та одне веломісце в житловому комплексі "Французький бульвар 2" за 6,7 мільйона гривень, які він згодом продавав за вже наближеною до ринкової ціною – 31,6 мільйона гривень.


Тому детективи НАБУ провели обшук у банківському сейфі, яким користується зять ексзаступниці голови ДПС і знайшли там:

 

—понад 535 тисяч доларів;

—95 тисяч євро;

—85 грамів предметів, зовні схожих на золоті злитки;

—2 камені, схожих на діаманти;

—8 монет, схожих на золоті.


Як повідомляла УМ, народного обранця з фракції "Слуга народу" Сергія Кузьміних, якого підозрюють в одержанні 558 тис. грн хабаря, Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук.