КМУ звільняє голову Київської ОДА: його замінить заступник Кличка

15:07, 02.02.2022
КМУ звільняє голову Київської ОДА: його замінить заступник Кличка

Вже екс-голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

Кабінет міністрів України, у середу, 2 лютого, схвалив звільнення голови Київської обласної державної адміністрації Василя Володіна й затвердив його наступника.

 

Як інформує УМ, про це повідомив у Телеграм нардеп Олексій Гончаренко, який бере участь у засіданні уряду.

 

На цій посаді Володіна замінить перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олексій Кулеба. Його кандидатуру подадуть президенту Володимиру Зеленському для призначення.

 

Кулеба народився у Києві і є випускником Київського національного економічного університету. З 2019 по 2020 рік очолював Департамент міського благоустрою КМДА, у 2021 році призначений на посаду заступника голови Київміськадміністрації.

 

18 червня 2020 року президент Володимир Зеленський призначив Василя Володіна очільником Київської обласної державної адміністрації.

 

У березні того року Зеленський звільнив Олексія Чернишова з посади голови Київської облдержадміністрації, який був призначений на цю посаду у жовтні 2019-го.

 

Як повідомляла УМ, перший заступник керівника Офісу президента Сергій Трофімов представив у червні 2020 року нового голову Київської облдержадміністрації Василя Володіна.