Росія відводить частину своїх військ від українських кордонів

12:32, 29.01.2022
Росія відводить частину своїх військ від українських кордонів

Частина російських військ відводять від російсько-українського кордону. Вони повертаються на постійне місце дислокації

Кремль після нібито планової перевірки боєготовності повертає частину своїх військ та авіацію Західного військового округу до місць постійної дислокації. Стверджують, що "усі завдання виконали". Проте, яка кількість військових РФ залишається біля українсько-російських кордонів, наразі невідомо.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє російський  "Интерфакс", посилаючись на пресслужбу  ЗВО.

 

Стверджують, що до Росії повертаються підрозділи бригад зв'язку, передові загони інженерних підрозділів, а також радіаційного, хімічного та біологічного захисту (РХБЗ), зокрема й авіація.

 

Командувач військ округу Олександр Журавльов каже, що всі завдання виконали. Далі продовжуватимуть планові заходи бойової підготовки на полігонах. Попереду цілий комплекс заходів, включаючи двосторонні тактичні навчання із залученням авіації та систем ППО.

 

Нагадаємо, в РНБО повідомили, що поблизу кордонів України перебувають близько 109 тисяч російських військових і ще близько 10-11 тисяч додаткових військовослужбовців. 
 


Як повідомляла УМ, у Росії, в Ростовській області, підняли за сигналом навчальної тривоги і розпочали марші на полігони, де будуть проведені навчання, підрозділи 150-ї мотострілецької дивізії загальновійськового об'єднання Південного військового округу (ПВО).