На кордоні з Білоруссю Польща будує «стіну» одночасно в декількох місцях

13:05, 28.01.2022
На кордоні з Білоруссю Польща будує «стіну» одночасно в декількох місцях

Будівництво "стіни" на польсько-білоруському кордоні. (Фото: Straż Graniczna)

Одночасно в чотирьох місцях Польща розпочала будівництво постійного загородження на кордоні з Білоруссю.

 

Як інформує УМ, про це повідомила у Твіттері Прикордонна служба РП.

 

“З 25 січня триває будівництво загородження на польсько-білоруському кордоні. Будівництво ведеться одночасно на чотирьох відрізках”,- сказано в повідомленні.

 

Як інформує ПС Польщі, за минулу добу, 27 січня, польсько-білоруський кордон намагалася нелегально перетнути 21 особа. Зокрема, іноземці у групах від чотирьох до дев’яти осіб перерізали колючий дріт, аби потрапити до Польщі. Затримано громадян Ємену, Єгипту, Лівану та Іраку.

 

Загородження заввишки п'ять метрів простягнеться на 200 кілометрів. Сталеві конструкції для загородження випускає консорціум із трьох компаній - Polimex Mostostal, Mostostal Siedlce і Węglokoks. Будівельні роботи виконують компанія Budimex (105,5 км) та консорціум фірм Unibep i Budrex (80,7 км). Загальна вартість проєкту разом із технічним оснащенням сягне 1,6 млрд злотих - близько 400 млн дол. Роботи планують завершити до червня цього року.

 

Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь та РФ у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку на кордоні. Від початку кризи у серпні польсько-білоруський кордон намагалися нелегально перетнути 40 тис. іноземців з Близького Сходу та країн Африки.

 

Як повідомляла УМ, російські війська у Білорусі є загрозою Мінську. Україна уважно спостерігає за ситуацією на кордоні з Білоруссю, загроз міграційної кризи для нашої країни наразі немає.