Суд переніс апеляцію по «справі Порошенка»

11:53, 28.01.2022
Суд переніс апеляцію по «справі Порошенка»

Розгляд апеляції по "справі Порошенка" - перенесено (прихильники Порошенка біля Київського апеляційного суду прийшли 28 січня підтримати п"ятого президента). (Фото: Фейсбук Петро Порошенко)

Розгляд скарги на запобіжний захід пʼятому президенту Петру Порошенку  у справі про торгівлю вугіллям з окупованими територіями Київський апеляційний суд переніс на 11 лютого.

 

Як інформує УМ, про це 28 січня повідомило Державне бюро розслідувань.

 

У ДБР нагадали, що Порошенку повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу.

 

19 січня Печерський райсуд Києва відпустив Порошенка під особисте зобовʼязання у справі про держзраду.

 

У середині грудня Порошенку підписали підозру в державній зраді через поставки вугілля з окупованого Донбасу. За версією слідчих, Порошенко у 2014 році зірвав постачання вугілля з ПАР і дозволив організувати поставки з окупованого Донбасу. У справі проходять також голова політради партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Медведчук і колишній міністр енергетики Володимир Демчишин.

 

Державне бюро розслідувань викликало Порошенка на допит 31 січня (понеділок) на 11:00.

 

Додамо, що Петро Порошенко 28 січня у Фейсбуці подякував своїм прихильникам за підтримку.

 

«Друзі, щиро дякую всім, хто прийшов сьогодні під Київський апеляційний суд, щоб продовжити нашу боротьбу за Україну. Ми переможемо і «зелених чоловічків» Путіна, і «зелених пігмеїв» всередині країни. Ми точно знаємо, за що ми боремося: за нашу державу, за демократію. Ми боремося за те, за що завжди боролися українці – за свободу. Ми боремося за нашу землю і ми боремося за правду. Народ з нами! Правда з нами! Ми сильніші і ми переможемо!», - написав п’ятий президент звертаючись до своїх прихильників.

 

Як повідомляла УМ, п’ятий президент Петро Порошенко закликав владу на чолі з чинним президентом Володимиром Зеленським підписати символічний акт про об’єднання в умовах російської загрози.