Зеленський чекає кадрових рішень через трагічні події у Дніпрі

13:37, 27.01.2022
Зеленський чекає кадрових рішень через трагічні події у Дніпрі

Зеленський вимагає кадрових рішень у Нацгвардії. (Фото Офісу президента)

Від правоохоронців Володимир Зеленський чекає повного інформування суспільства про обставини злочину та кадрових висновків через розстріл строковиком військовослужбовців Нацгвардії у Дніпрі.

 

Як інформує УМ, про це 27 січня повідомили у Telegram-каналі президента.

 

«Очікую від правоохоронців повного інформування суспільства про всі обставини злочину.

 

Мотиви вбивці, те, як таке стало можливим, – усе має бути проаналізоване максимально детально. Обов’язкові кадрові висновки повинні бути зроблені в найближчий час, - написав Президент України.

 

Зеленський додав, що будь-яка допомога близьким жертв цього злочину, має бути надана невідкладно.

 

ДОПОВНЕНО: Затриманий солдат Артемій Рябчук розповів га допиті хронологію своїх дій. За його словами, спочатку він розстріляв двох бійців стріляю у КЗЗ (кімната зберігання зброї). Після чого поцілив у операторку, щоб вона не доповіла про обстановку.

 

Після чого забрав з сейфу усі заряджені ріжки, які зміг закинути у рюкзак. Рябчук розповів, що далі пішов на КПП і попросив, щоб його випустили з території заводу "Южмаш", де сталася трагедія, але жінка-вахтер його не випускала і він вистрілив їй у голову.

 

Коли хлопець покинув територію заводу, то спочатку шукав, де сховатися у житловому кварталі, а потім вийшов на трасу та зупинив автомобіль, який підкинув його до місця, де його згодом затримали правоохоронці. Зброю та набої, за словами Рябчука, він заховав у недобудові поруч.

 

 

Нагадаємо, що в ніч на 27 січня, о 03:40, у Дніпрі на території заводу "Південмаш" ("Южмаш") нацгвардієць, солдат строкової служби Артемій Рябчук під час видачі зброї пострілами з автомата Калашникова розстріляв караул НГУ, після чого втік зі зброєю. 5 осіб загинули (четверо військовослужбовців і одна цивільна жінка), ще 5 осіб отримали поранення. Троє з п'яти поранених перебувають у важкому стані.

 

О 9:30 четверга солдата-вбивцю затримали поліцейські. У ДБР згодом повідомили, що солдат, який розстріляв товаришів, сам здався правоохоронцям.

 

Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальне провадження щодо службової недбалості керівництва Національної гвардії, що призвела до трагедії.

 

Як повідомляла УМ, Артема Рябчука, солдата строкової служби Нацгвардії, який розстріляв у Дніпрі колег-нацгвардійців у ніч на 27 січня, нарешті затримали.