ДБР по «Справі Майдану» повідомило про підозру судді, колишньому слідчому та експрокурору

12:19, 20.01.2022
ДБР по «Справі Майдану» повідомило про підозру судді, колишньому слідчому та експрокурору

Минає 7 річниця буремних подій на Майдані, а чимало чиновників-злочинців ще не покарані. (Фото:Фейсбук Майдан 18-20 лютого. Як усе було.)

У вчинені службових злочинів під час Революції Гідності Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому слідчому, прокурору та чинному судді одного з райсудів Києва. 

 

Як інформує УМ, про це 20 січня повідомили на сайті ДБР.

 

Бюро зʼясувало, що 18 лютого 2014 року колишній слідчий Деснянського райуправління міліції Києва незаконно склав протокол затримання учасника акцій протесту за нібито участь у масових заворушеннях.

 

Колишній старший прокурор відділу прокуратури Києва, а нині — адвокат, погодив повідомлення затриманому про підозру та безпідставно звернувся до слідчого судді з клопотанням про взяття його під варту. Суддя ухвалив рішення про застосування до потерпілого незаконного домашнього арешту.

 

У листопаді колишній командир автотранспортної роти полку «Беркут», а нині командир київського полку поліції особливого призначення Руслан Цикалюк отримав підозру за участь у розгоні демонстрантів 30 листопада 2013 року під час Євромайдану. Того дня від рук міліції постраждали понад 80 людей.

 

Як повідомляла УМ, слідчі ДБР та Офіс генпрокурора повідомили про зміну підозр та нові підозри девʼятьом членам організованої злочинної групи експрезидента України Віктора Януковича, які допомагали йому залишитись при владі, придушуючи протести на Майдані.