Урядовці отримали бустерну дозу

17:24, 19.01.2022
Урядовці отримали бустерну дозу

Першим отримав бустерну дозу вакцини проти коронавіруса прем’єр -міністр Денис Шмигаль

Члени Кабінету Міністрів у Будинку уряду щепилися бустерною дозою проти COVID-19.

 

Як інформує Україна молода, процес вакцинації у прямому ефірі показав телеканал «Рада».

 

Першими щепилися Прем'єр-міністр Денис Шмигаль та віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

 

Третім вакцинувався міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, за ним були міністр соціальної політики Марина Лазебна, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

 

Також щепилися у прямому ефірі міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, міністр фінансів Сергій Марченко, міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов та міністр юстиції Денис Малюська. Бустерну дозу отримали й інші співробітники КМУ.

 

Загалом процес відбувся дуже швидко. Члени Кабміну заповнили відповідні анкети, пройшли огляд лікарем та отримали свою третю дозу вакцини Pfizer або Moderna. Більшість урядовців були в одягнені у білі футболки із написом «Вакцинація рятує життя».

 

Як написав у Фейсбуці міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, в Україні фіксуються перші ознаки нового спалаху коронавірусної хвороби. У зв'язку з цим важливо якомога швидше пройти базовий кус вакцинації проти COVID-19, що дозволяє захистити від важкого перебігу хвороби, госпіталізацій і летального випадку.

 

«Не зволікайте із отриманням, як основного курсу вакцинації, так і "бустеру", адже наразі фіксуємо перші ознаки нового спалаху коронавірусної хвороби, вже зростає добова кількість випадків захворювання та госпіталізації»,- зазначив Ляшко.

 

Він нагадав, що в Україні з 6 січня дозволена бустерна доза вакцини проти COVID-19 всім повнолітнім. Головна умова - з часу завершення базового курсу вакцинації повинно пройти не менше 6 місяців.

 

"Бустерна доза допомагає поновити ефективність проти симптоматичного захворювання на COVID-19, госпіталізації та смерті внаслідок цієї хвороби. Рекомендовано робити “бустер” мРНК-вакцинами, адже, за даними наявних досліджень, вони демонструють найкращі результати незалежно від того, яким вакцинами був зробленим базовий курс", - написав Ляшко.

 

Він наголосив, що особливо важливо отримати додатковий захист літнім людям та людям із супутніми хворобами, адже в разі інфікування, базовий курс щеплення допоможе зберегти їх життя, а бустерна доза - поновити захист.

 

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, який теж отримав бустерне щеплення, у Телеграмі закликав українців робити третє щеплення від коронавірусу. 

 

«Бустерна вакцина – done! Разом з колегами-міністрами сьогодні зробив третє щеплення від Ковід-19. Вірю і науковцям, і лікарям, які доказали, що вакцинація знижує шанси захворіти на коронавірус, а якщо вже так сталося, перебіг хвороби має бути значно легшим. Це особливо важливо, адже за даними ВООЗ нас очікує нова хвиля, пов’язана з розповсюдженням штаму Омікрон»,- написав міністр.

 

Міністр додав, що можливість згенерувати цифровий сертифікат у застосунку "Дія" для щеплених бустерною дозою з’явиться наприкінці січня.

 

Як повідомляла УМ, бустерну дозу вакцини в Укран# можуть отримати усі охочі.