США передали Україні мільйон доз вакцини Pfizer, фото

11:59, 19.01.2022
США передали Україні мільйон доз вакцини Pfizer, фото

Так необхідна вакцина прибула зі США в аеропорт Бориспіль. (Фото: Твіттер U.S. Embassy Kyiv)

США передали Україні майже 1 мільйон доз вакцини Pfizer проти коронавірусу. Партія прибула в один із аеропортів України, ймовірно, в «Бориспіль».

 

Як інформує УМ, про це 19 січня повідомило посольство США у Твіттері.

 

«Ця поставка ЮНІСЕФ через глобальний фонд COVAX є частиною глобальної допомоги у забезпеченні українців важливим захистом від хвороби, особливо під час поширення варіанту «Омікрон», — йдеться у повідомленні.

 

 

Наприкінці минулого року МОЗ України домовився про закупівлю 25 млн доз вакцини Comirnaty від Pfizer і 6,5 млн доз вакцини CoronaVac у 2022 році. За програмою COVAX ще очікується близько 10 млн доз.

 

Минулого року в Україні дозволили вакцинувати всіх дітей віком від 12 років препаратом Pfizer. Пізніше МОЗ спростив вакцинацію для підлітків.

 

6 січня в Україні дозволили бустерну вакцинацію для всіх людей від 18 років. Бустером бажано щепитись в період від 6 до 9 місяців після отримання другого щеплення. Вакцинуватимуть препаратами Moderna або Pfizer, незалежно від того, якою вакциною була щеплена людина.

 

Після введення бустерної дози можна буде отримати новий COVID-сертифікат, який діятиме 270 діб від дати щеплення. Згенерувати його можна буде в «Дії» орієнтовно наприкінці січня 2022 року. А до цього буде чинним сертифікат про попередню повну вакцинацію.

 

 

Як повідомляла УМ, в Україні майже 100 тисяч українців зробили бустерне щеплення від коронавіруса.