Канада відправила до України контингент з елітного спецполку

11:15, 18.01.2022
Канада відправила до України контингент з елітного спецполку

Бійці Канадського полку спеціальних операцій (CSOR).

Через велику ймовірність масштабного вторгнення військ Росії Канада відправила до України «невеликий контингент» із бійців елітного підрозділу, які прибули до країни 9 січня.

 

Як інформує УМ, про це 17 січня повідомила Global News з посиланням на джерела.

 

Мова йде про бійців Канадського полку спеціальних операцій (CSOR).

 

Контингент є частиною міжнародних зусиль під егідою НАТО зі стримування російської агресії, але він не проводитиме тренувань і не перевірятиме інструкторів. У його завдання входить розробка плану евакуації канадських дипломатів у разі масштабного вторгнення. При цьому бійці нададуть певну допомогу українській стороні, але яку саме — не вказано.

 

Вказується, що бійці CSOR вже знайомі з Україною. З 2020 року вони працювали з українськими фахівцями і навчали їх.

 

На сьогодні поблизу кордонів України зібране 100-тисячне угруповання військ РФ, і воно продовжує посилюватися. Росія перекидає на захід танки, бронетехніку, авіацію і ракетні комплекси, у тому числі «Іскандери».

 

Українська розвідка, як і американська, повідомляла, що Росія збирається сама створити привід для вторгнення, провівши спецоперацію на Донбасі чи Придністровʼї.

 

Як повідомляла УМ, 17 січня газета The New York Times повідомила, що Росія почала евакуювати своїх дипломатів з України. У Міністерстві закордонних справ РФ запевняють, що посольство у Києві працює у штатному режимі.