Порошенко повертається в Україну в супроводі нардепів від «ЄС», фото

00:43, 17.01.2022
Порошенко повертається в Україну в супроводі нардепів від «ЄС», фото

Петро Порошенко у Варшаві разом із нардепами від "ЄС" готується до вильоту. (facebook.com/Iryna.Friz)

Семеро нардепів від фракції «Європейська солідарність»  - Ірина Фріз, Микола Княжицький, Ростислав Павленко, Ахтем Чийгоз, Михайло Забродський, Микола Величкович і Артур Герасимов прилетіли до Варшави у неділю пізно ввечері.

 

Вже в ніч на понеділок вони зустрілися зі своїм лідером Петром Порошенком, його дружиною і з іншими обранцями від «ЄС», які вже перебували у столиці Польщі – Вікторією Сюмар і Олексієм Гончаренком та нібито провели виїзне засідання фракції «ЄС».

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформують у соцмережах самі нардепи від «ЄС» у ніч на понеділок.

 

«Доповідаю. Фракцію Європейська Солідарність з Петро Порошенко провели. Напрямки всі з урахуванням «погодних умов» визначили. План дій затвердили. Зустрінемось, друзі й однодумці, завтра. Провокаторам та кураторам бажаю жити не одним днем, адже всі отримають по заслугам своїм. Дійте так, щоб не довелось валізи пакувати до Ростова», - написала Ірина Фріз і оприлюднила відповідні світлини з Варшави.  

 

 

Відтак, зрозуміло, що Петро Порошенко повертатиметься до України саме у колі десятка недоторканних нардепів по фракції.

 

Інші обранці від «ЄС» разом із прихильниками зустрічатимуть лідера в аеропорту. Про це йдеться у коментарях під постами Ірини Фріз.

 

Раніше саме вона повідомила про приліт разом із колегами по фракції до Варшави

 

За її словами, на виїзному засіданні фракції розглянули наступні питання:

 

1. Зовнішня загроза від РФ та ймовірна ескалація.

2. Згортання системних реформ владою.

3. Позачергове засідання ВР.

4.  Енергетична загроза.

5. Вибіркове правосуддя.

 

 

Про переліт також інформував Микола Княжицький, який близько півночі написав: «Зустрічайте у Києві!».

 

Водночас, партія "Європейська солідарність" заявила про зупинку поліцією автобуса з прихильниками Порошенка біля Краматорська, а також про погрози представникам партії на Івано-Франківщині, які мали намір їхати зустрічати Порошенка в аеропорту.

 

Як повідомила нардеп Ірина Геращенко, поблизу Краматорська поліція зупинила автобус з прихильниками та обшукувала їхні особисті речі.

 

Тоді як депутат Краматорської міської ради Валерій Власенко повідомив, що через цю затримку активісти з Краматорська можуть не встигнути в аеропорт до прибуття Порошенка.

 

Водночас Івано-Франківський осередок "ЄС" заявив, що протягом останніх днів представники партії в області, активісти та перевізники, які планують приїхати на акцію на підтримку Порошенка, отримують застереження та погрози.

 

Зауважимо, що на брифінгу в неділю у Варшаві Порошенко не виключив, що літак, яким він прилітає до Києва в понеділок, можуть посадити в аеропорту "Бориспіль" замість аеропорту "Київ" (Жуляни), як заплановано. Він також заявив, що вважає архітектором справи у держзраді проти нього президента Володимира Зеленського, а замовником - олігарха Ігоря Коломойського.

 

Як повідомляла «УМ», прихильники Порошенка масово почали знімати ролики у ТікТок, в яких розповідають, що будуть підтримувати п’ятого президента у Києві 17 січня в аеропорту "Київ" (Жуляни).

 

Раніше народний депутат Петро Порошенко оприлюднив відеозвернення до чинного президента Володимира Зеленського: мовляв, він повертається в Україну і це є поганою новиною для опонента.