Повернення Порошенка: у «Жулянах» посилили охорону, в аеропорту Львова запланували мітинг

19:58, 16.01.2022
Повернення Порошенка: у «Жулянах» посилили охорону, в аеропорту Львова запланували мітинг

Петро Порошенко із дружиною Мариною готуються повертатися в Україну. (facebook.com/petroporoshenko)

Адміністрація аеропорту "Київ" ("Жуляни") посилить охорону у зв'язку з проведенням акції "Порошенко повертається" в понеділок, 17 січня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили у прес-службі аеропорту "Київ" ("Жуляни") в неділю.

 

"З огляду на те, що планується велика кількість людей, очевидно, що посилять охорону аеропорту. Більше нічого поки що не планується", - повідомили у прес-службі аеропорту.

 

Нагадаємо, що 17 січня до України має повернутися п'ятий президент України Петро Порошенко, якого звинувачують у держзраді. Для підтримки політика в аеропорту активісти партії «Європейська солідарність» та соратники Петра Порошенка мають намір зустрічати його у понеділок о 8-й ранку мало не біля трапу літака.

 

У свою чергу у прес-службі повідомили, що журналістів пускатимуть в аеропорт для висвітлення події за попередньою акредитацією.

 

Окрім цього перший заступник голови партії «Європейська соділарність» Олег Синютка повідомив про скликання великого мітингу у львівському аеропорту 17 січня, про це йдеться у відповіді Львівської міськради на запит ZAXID.NET.

 

Як стало відомо з листа, надісланого до Львівської міськради 14 січня за підписом Олега Синютки, територіальна організація партії «ЄС» має намір провести 17 січня мирне зібрання у Львові на вул Любінська, 168 (за цією адресою розташований аеропорт).

 

Зазначено, що акція триватиме дві години – з 13:00 до 15:00. А приблизна кількість учасників очікується – 10 тис. осіб.

 

Організатором зібрання та відповідальним за дотримання громадського порядку вказано Олега Синютку.

 

Керівник центрального штабу "Європейської солідарності" Олександр Турчинов також прокоментував повернення керівника партії «Європейська солідарність» Петра Порошенка:

 

«Завтра в Україну, як і обіцяв, повертається лідер “Європейської Солідарності”, п’ятий президент України Петро Порошенко. Він прилетить о дев‘ятій годині до аеропорту “Жуляни”, де його будуть зустрічати тисячі патріотів, щоб підтримати лідера української опозиції та висловити свій протест проти свавілля корумпованої влади, політичних репресій та руйнації економіки і безпеки країни», - написав Олександр Турчинов.

 

Окрім цього він звернувся до силових структур з проханням поводитись гідно та не порушувати закон:

 

«Хочу попередити владу, що у випадку їх спроби за російсько-білоруською калькою посадити рейсовий літак в іншому місці, всі небайдужі українці поїдуть зустрічати Порошенко з “Жулян” на Банкову. Звертаюся також до всіх представників силових структур, поводьтеся гідно і не порушуйте закон за вказівкою тих, хто вас зневажає, зраджує та не здатний навіть забезпечити гідне існування вам та вашим родинам».

 

Цікаво, що у зв’язку з поверненням екс президента люди масово почали знімати ролики у ТікТок, рекламу та навіть роздають листівки на вулицях. У роликах активісти та  соратники Петра Порошенка розповідають, що будуть підтримувати екс-президента у Києві 17 січня в аеропорту "Київ" ("Жуляни").

 

Як раніше інформувала «УМ», п’ятий президент, народний депутат Петро Порошенко оприлюднив відеозвернення до чинного президента Володимира Зеленського: мовляв, він повертається в Україну і це є поганою новиною для опонента.