Порошенко повідомив Зеленському «погану новину», відео

22:27, 15.01.2022
Порошенко повідомив Зеленському «погану новину», відео

Петро Порошенко останні тижні перебуває у Польщі. (facebook.com/petroporoshenko)

П’ятий президент, народний депутат Петро Порошенко оприлюднив відеозвернення до чинного президента Володимира Зеленського у суботу.

 

Зокрема, Порошенко анонсував своє повернення до України, яке назвав поганою новиною для опонента.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Порошенко заявив на своїй сторінці у Facebook

 

«Пане Зеленський, для вас погана новина: 17 січня о 09:10 рейсом із Варшави я повертаюся до України», - наголосив Петро Олексійович.

 

За його словами, протягом останніх кількох тижнів, користуючись закордонним відрядженням, «влада Зеленського докладала всіх зусиль для того, щоб мене залякати».

 

«Вони сфабрикували абсолютно нікчемну підозру. Намагалися провести судове рішення, за допомогою якого спробувати затримати мене для нібито доставки до суду. Вони намагалися заарештувати мої активи, причому окремо виділивши ЗМІ, які вже мені не належать, бо саме в цьому є завдання Офісу Президента.

 

Для чого це робиться? Перше, як я вже сказав – залякати мене. І їм це точно не вдасться. Так само як ми не боялися Путіна. Так само як ми дали йому відсіч. І вже точно не будемо боятися Зеленського», - сказав лідер «ЄС».

 

І додав: «Шептуни» із кола Зеленського наполегливо радили мені, що краще не повертатися до України. Зупинити своє політичне життя і відкрити зелене світло Зеленському: грабувати і нищити Україну».

 

 

Зауважимо, що на день повернення Порошенка, 17 січня, Печерський суд Києва призначив засідання, на якому обиратимуть запобіжний захід колишньому президенту у справі про державну зраду.

 

Засідання має розпочатися об 11:00, таким чином, Порошенко попрямує на засідання одразу після прильоту й паспортного контролю. 

 

Як повідомляла «УМ», напередодні лідер «ЄС» заявив, що не опиниться за ґратами і готується до приїзду в Україну, як і планував, 17 січня.

 

Його прихильники планували зустріти лідера і придбати квитки до столиці за рахунок так званої «Вовиної тисячі».