Президент Азербайджану завтра прибуде в Україну з робочим візитом

14:44, 13.01.2022
Президент Азербайджану завтра прибуде в Україну з робочим візитом

У Київ з робочим візитом завтра завітає президент Азербайджану

Офіс президента анонсував зустріч президента України Володимира Зеленського  із президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим  в Києві.

 

Як передає Україна молода, про це повідомляє прес-служба  глави Української держави. 

 

«14 січня відбудеться зустріч Президента України Володимира Зеленського та Президента Азербайджанської Республіки Ільхама Алієва, який перебуватиме в нашій країні з робочим візитом»,- зазначили в ОП.

 

Зустріч відбудеться в Маріїнському палаці в Києві.

 

Планується, що о 13:15 президенти вийдуть із заявами до представників ЗМІ.

 

Нагадаємо, 15 грудня Володимир Зеленський під час робочого візиту до Брюсселя провів зустріч з Ільхамом Алієвим, під час якої закликав Азербайджан долучитися до процесу звільнення незаконно утримуваних осіб.

 

24 грудня Зеленський провів телефонну розмову з президентом Азербайджану.

 

У лютому 2022-го відзначатиметься 30-річчя встановлення дипломатичних відносин України з Азербайджаном і Туреччиною. З огляду на це, Володимир Зеленський запропонував провести в лютому в Києві саміт за участю лідерів трьох держав.

 

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що  Реджеп Ердоган здійснить візит до України  для переговорів стратегічного рівня. Також планується підписання низки угод між Україною та Туреччиною, зокрема щодо зони вільної торгівлі. 
 


Як повідомляла УМ, днями у Києві відбулися перемовини Володимира  Зеленського із  радником канцлера Німеччини з питань зовнішньої політики Єнсом  Пльотнером та дипломатичним радником  Президента Франції Еммануелем Бонна.