Екссудді Чаусу продовжили цілодобовий домашній арешт до лютого

17:14, 12.01.2022
Екссудді Чаусу продовжили цілодобовий домашній арешт до лютого

Вищий антикорупційний суд продовжив домашній арешт колишньому судді Миколі Чаусу

Вищий антикорупційний суд продовжив до лютого запобіжний захід у вигляді домашнього арешту  для колишнього судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила прессекретар ВАКС Олеся Чемерис.

 

"Суд продовжив запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 3 лютого поточного року", - сказала речниця.

 

На екссуддю покладено й низку інших процесуальних обов’язків, зокрема прибувати на вимогу до детектива, прокурора, суду; не залишати місце проживання без дозволу детектива, прокурора або суду.

 

Чаус також має повідомляти детектива, прокурора та суд про зміну місця проживання та праці; здати на зберігання до відповідних органів влади паспорт громадянина України для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд до України, а також утримуватися від спілкування із визначеними в ухвалі особами.

 

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційної палати Вищого антикорсуду упродовж 5 днів з моменту проголошення.

 

Як відомо, у серпні 2016 року детективи НАБУ викрили суддю Чауса в отриманні хабаря в розмірі 150 тисяч доларів.

 

У вересні того ж року Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури про надання згоди на затримання та арешт судді. Однак Чаус втік з України та переховувався у Молдові.

 

Третього квітня 2021 року адвокат Чауса Юліан Балан заявив, що група невідомих озброєних чоловіків викрала Чауса в центрі Кишинева.

 

У серпні 2021 року Чаус з’явився в одному з сіл Вінницької області. Правоохоронці провели з ним слідчі дії.

 

4 серпня ВАКС обрав Чаусу запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета.

 

Як повідомляла УМ, детективи  Національного антикорупційного бюро спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою передали до суду справу колишнього судді Миколи Чауса.