Синоптики обіцяють найхолоднішу ніч 13 січня

14:29, 12.01.2022
Синоптики обіцяють найхолоднішу ніч 13 січня

Синоптики прогнозують найхолоднішу ніч. Подекуди температурні позначки опустяться до -24

У четвер, 13 січня, погода в Україні буде морозною, дмухатиме сильний вітер, а ніч узагалі буде найхолоднішою. Українцям варто одягатися тепліше, "ніби зібрались у полярну експедицію".

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко у себе вТелеграмі.

 

Діденко зазначає, що нічна температура у ніч на четвер опустяться до -11...-19 градусів. Ще холодніше буде на Півночі та північному сході, подекуди – до -18...-24 градусів.

 

Вдень стовпчики термометрів у більшості областей показуватимуть -4...-9 градусів. На Заході прогнозується потепління від -3 градусів до +2 градусів.

 

Вітер очікується північно-західного напрямку, поривчастий, подекуди розганятиметься до штормового. Тому синоптикиня радить одягатися, "ніби зібрались у полярну експедицію".

 

Опади у вигляді невеликого снігу можливі лише в Карпатах, місцями на Півночі та в Центрі. На решті території України буде сухо.

 

Погода в Києві 13 січня:

 

У столиці в четвер буде доволі холодно – вночі температура повітря становитиме -15...-19 градусів, удень підвищиться до -2...-4 градусів.

 

Через сильний вітер, за словами Діденко, відчуття холоду посилюватиметься. Також у столиці цього дня можливий невеликий сніг. На дорогах очікується ожеледиця.

 

Як повідомляла УМ, синоптики попереджають про погіршення погодних умов, найближчими  днями в Україні буде ожеледиця у 18 областях.