Невакцинованих працівників «Укрнафти» тепер не будуть відсторонювати від роботи

13:30, 11.01.2022
Невакцинованих працівників  «Укрнафти» тепер не будуть відсторонювати від роботи

Компанія «Укрнафта» через суд домоглася зупинки наказу МОЗ про обов’язкову вакцинацію від коронавіруса її співробітників

Компанія «Укрнафта», контрольована олігархом Ігорем Коломойським, через суд домоглася зупинки наказу Міністерства охорони здоров'я про обов'язкову вакцинацію її співробітників від COVID-19.

 

Як інформує Україна молода, відповідне рішення Окружного адмінсуду Києва оприлюднено  в єдиному держреєстрі судових рішень. 

 

«Заяву щодо забезпечення адміністративного позову задовольнити. Зупинити дію наказу МОЗ «Про затвердження Змін до переліку професій, провадження та організацій, співробітники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням від 1 листопада 2021 року №2393» в оновленні ПАТ «Укрнафта», – йдеться у рішенні суду.

 

«Укрнафта» стверджує, що не є об'єктом державної власності і не може бути включена до переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

 

«Відсторонення працівників ПАТ" Укрнафта» від роботи матиме тільки негативні наслідки для господарської діяльності компанії, оскільки це призведе до неможливості здійснювати видобуток нафти і газу в запланованих обсягах, переробку вуглеводнів в необхідних обсягах, зменшить продаж нафтопродуктів на автозаправних і газозаправних станціях компанії»,- обґрунтовує свою позицію «Укрнафта».

 

Як повідомляла УМ, апеляційний адміністративний суд скасував скандальне рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, що було винесено  на користь олігарха Ігоря Коломойського у справі «Приватбанку».