Україна закликає Німеччину терміново поставити оборонне озброєння

10:19, 10.01.2022
Україна закликає Німеччину терміново поставити оборонне озброєння

На українсько-російському кордоні. (Фото: dpa)

Україна закликала Німеччину не відкладати постачання оборонного озброєння. (Попередній німецький уряд відмовляв у постачанні, пояснюючи це «небажанням спровокувати загострення на Донбасі»).

 

Як інформує УМ, про це заявив посол України в Німеччині Андрій Мельник в інтерв'ю Spiegel.

 

Він наголосив, що Україна має право на самооборону і зброю буде використано саме для цього.

 

«Ми закликаємо уряд Німеччини відмовитися від чинної позиції, яка з погляду моралі є абсолютно зайвою, і терміново забезпечити Україну необхідним оборонним озброєнням. Ми маємо право на самооборону», – зазначає дипломат.

 

Уряд Ангели Меркель відмовляв у постачанні, пояснюючи таку позицію небажанням спровокувати загострення бойових дій на Донбасі.

 

Але, за словами Мельника, новий уряд може виявитися ще більш консервативним у цьому питанні.

 

За словами дипломата, Берлін «несе за Україну таку саму історичну відповідальність, як і за Ізраїль». А відмова надати Києву зброю може негативно вплинути на відносини між країнами.

 

Дипломат нагадав про загрозу, яку становлять для нашої країни російські війська біля кордонів, закликавши Берлін не недооцінювати ризики.

 

Як повідомляла УМ, російська делегація на чолі із заступником міністра закордонних справ РФ Сергієм Рябковим прибула до Швейцарії у неділю, 9 січня.