Предстоятель ПЦУ Епіфаній привітав українців з Різдвом Христовим

12:43, 07.01.2022
Предстоятель ПЦУ Епіфаній привітав українців з Різдвом Христовим

Предстоятель православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав укранців зі святом

Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав українців зі святом і побажав, щоб радість Різдва Христового наповнила їхні серця, відганяючи турботи і скорботу.

 

Як інформує Україна молода, про це він написав на сторінці  у Фейсбуці  та виклав відеозапис Божественної літургії у день Різдва Христового.

 

«Якими б не були зовнішні обставини та де б вам не доводилося відзначати цьогоріч свято, – нехай радість Різдва Христового наповнить ваші серця, відганяючи турботи та скорботу, а світло Віфлеємської зірки нехай спрямовує до Сина Божого, нагадуючи, що Месія, Спаситель прийшов у світ, приніс нам світло правди та надії, і це «світло в темряві світить, і темрява не огорнула його»,-говорить  предстоятель ПЦУ.

 

Він закликав громадян піднести подяку Господу у ці святкові дні за всі Його благодіяння, виявлені до людей, до Церкви й до України.

 

«Нехай Бог допомагає нам надалі утверджувати єдину помісну автокефальну Українську Православну Церкву, долаючи поділи та непорозуміння між одновірцями, а також дає силу й мудрість українському народу зберігати єдність і суспільний мир, протистояти агресору й досягти перемоги. Христос народився»,- побажав Епіфаній.

 

 

Як повідомляла УМ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній вважає, що церковна календарна реформа святкування Різдва 25 грудня може бути проведена через десять років.