Новорічні подарунки отримали діти українських військових від діаспори

13:58, 01.01.2022
Новорічні подарунки отримали діти українських військових від діаспори

Діти українських воїнів отримали новорічні подарунки від діаспори

Діти з Канади, Австралії, Сполучених Штатів Америки, Іспанії, Португалії та Великої Британії зібрали та надіслали своїм ровесникам в Україну, батьки яких виконують бойові завдання в районі ООС.  

 

Акцію «Теплом зігріємо серця» вже вісім років поспіль організовує Спілка української молоді (СУМ).



Як передає Украіна молода, про це повідомляє АрміяInform.

 

Захід відбувся на базі 59-го Будинку офіцерів Військово-Морських Сил ЗС України в Одесі.

 

«Кожен подарунок – адресний. Складаючи їх, ми орієнтувалися на вік та вподобання конкретної дитини, − розповіла координатор акції в м. Одеса Ольга Ліміщук.

 

За її словами, в Одеській області дана акція проводиться вдруге, а безпосередньо в Одесі – вперше.  Подарунки передадуть 65 дітям, батьки яких загинули на сході країни, обороняючи незалежність і територіальну цілісність нашої держави, дітям з особливими потребами, чиї батьки перебувають у районі ООС.

 

«На жаль, через погодні умови всі приїхати не змогли, але кожна дитина отримає свій різдвяний подарунок», – додала Ольга Ліміщук.

 

Акцію планують також провести в областях, де діють місцеві організації СУМ в Україні. Зокрема у Калуші, Львові, Тернополі, Хмельницьку, Сквирі, Одесі, Дніпрі, Кагарлику, Краматорську та Стрию.

 

Загалом молодь з діаспори надіслала в Україну понад 1700 пакунків. У рамках заходу на малечу також чекала неймовірно цікава розважальна програма. Спочатку дітлахів захопив повчальними історіями отець Роман,  потім вони співали колядки та щедрівки разом із відомим одеським гуртом «Друже Музико». А на останок всі проганяли злого Антипка, щоб нарешті отримати подарунки від Святого Миколая.

 

Зауважимо, що акцію «Теплом зігріємо серця» члени Спілки Української Молоді проводять у восьме. Минулого року захід охопив понад 1300 дітей. Загалом за 7 років проведення акції більш ніж 14000 дітей отримали свої подарунки. Опіка Спілки Української Молоді не обмежується лише проведенням цієї доброчинної акції. 

 

Крім неї, для дітей наших бійців СУМівці організовують щорічні літні благодійні табори в Україні, а також за її межами.

 

На думку СУМівців, окрім практичного, ця акція має й велике моральне значення, адже засвідчує єдність українців світу, незалежно від місця їхнього проживання чи віку.

 

Як повідомляла УМ, украінський святковий ярмарок відбувся у Філадельфії.