Четверту дозу вакцини дозволили в Ізраїлі

10:07, 31.12.2021
Четверту дозу вакцини дозволили в Ізраїлі

Наземна бригада переміщує піддони з вантажем противірусної таблетки Pfizer від COVID-19, Paxlovid, після прибуття в міжнародний аеропорт Бен-Гуріона поблизу Тель-Авіва (Фото: The Associated Press)

В Ізраїлі дозволили вводити четверту дозу вакцини від коронавірусу.

 

Проте отримають її лише люди з ослабленим імунітетом.

 

Як інформує УМ, про це повідомило The Associated Press.

 

Відповідне рішення ухвалив гендиректор МОЗ Нахман Еш. Наразі четверту дозу дозволили винятково людям з ослабленою імунною системою.

 

«Ми продовжимо щоденно відстежувати дані, і побачимо, чи потрібно розширити цю рекомендацію на більшу частину населення», — сказав він.

 

Експерти пропонували значно ширший перелік тих, кому рекомендувати введення четвертої дози, але Еш залишив лише одну категорію людей.

 

За даними МОЗ, в Ізраїлі майже 70% населення отримали принаймні одну дозу вакцини, а трохи менше половини вже вакцинувалися навіть трьома дозами.

 

В Ізраїлі через пандемію коронавірусу вирішили продовжити заборону на в’їзд для іноземців до 29 грудня. Так само продовжено обмеження на виїзд із країни.

 

Як повідомляла УМ, країни світу стурбовані поширенням  ковід-варіанту Omicro. Зокрема, нові обмеження затвердили в Ізраїлі наприкінці листопада.