Померла жінка, яка обгоріла під час «Косівської пожежі»

11:59, 30.12.2021
Померла жінка, яка обгоріла під час «Косівської пожежі»

Під час позачергового засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. (Фото: Фейсбук Світлана Онищук)

Пожежа, яка сталася ввечері 28 грудня в лікарні Косова, забрала ще одне життя: в реанімаційному відділенні Косівської центральної райлікарні на Івано-Франківщині, зросла до 4 осіб – померла 46-річна молодша медсестра, яка отримала 90% опіків тіла.

 

Як інформує УМ, про це 30 грудня повідомили мер Івано-Франківська Руслан Марцінків у Facebook, Галицький корреспондент, голова Івано-Франківської облдержадміністрації Світлана Онищук у Facebook.

 

«Внаслідок вибуху в реанімації загинуло троє людей і четверо отримало поранення. На жаль, вчора відійшла у вічність одна з поранених – 46-річна молодша медсестра, що отримала страшні опіки», - написав Марцінків.

 

За даними Галицького кореспондента, загибла отримала найбільше опіків серед постраждалих. 

 

Голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук повідомила, що на момент займання у медичному закладі перебували 262 особи, 212 з яких пацієнти, 48 – медичний персонал та двоє технічних працівників. 

 

Наразі при управлінні Держпраці в області створена комісія, яка вже працює на місці події та вивчає ситуацію.

 

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 270 ч.2 КК України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі або інші тяжкі наслідки).

 

Як повідомляла УМ, через  пожежу, яка увечері 28 грудня виникла у реанімації Косівської центральної районної лікарні в Івано-Франківській області загинули троє осіб, ще одна людина померла від COVID - 19.

 

Також у ДСНС з’ясували причину загоряння – одна з працівниць лікарні запалила свічку на спомин про загиблого пацієнта від коронавіруса. Однак повітря в палаті було пересичене киснем від роботи кисневих концентраторів, тож усе відразу спалахнуло.