Експрезидентку Південної Кореї засуджену за корупцію на десятиліття – помилують

09:43, 24.12.2021
Експрезидентку Південної Кореї засуджену за корупцію на десятиліття – помилують

Пак Кин Хє, яка була засуджена до 24 років в’язниці за корупцію. (Фото: Reuters)

Мун Чже Ін – Президент Південної Кореї – оголосив про спеціальне помилування колишньої президентки Пак Кин Хє, яка була засуджена до 24 років в’язниці за корупцію.

 

Як інформує УМ, про це повідомило агенство Reuters.

 

Як зазначається, рішення про амністію ухвалили, зокрема, через погіршення стану здоровʼя 69-річної колишньої першої жінки-президента Південної Кореї. Вона тричі за рік потрапляла до лікарні, і їй навіть робили операцію на плечі.

 

В офісі Мун Чже Іна заявили, що рішення про помилування було спрямоване на «подолання невдалої історії минулого, сприяння єдності людей та поєднання зусиль в імʼя майбутнього».

 

Наразі невідомо, чи зможе Хє відновити політичну діяльність.

 

Загалом до списку на помилування внесли 3 094 людей, яких планують звільнити напередодні Нового року. Водночас інший колишній президент Південної Кореї Лі Мен Бак, який відбуває 17-річний термін за розтрату і хабарництво, не потрапив до списку.

 

Нагадаємо, що Пак Кин Хє очолювала Південну Корею з 2013 до 2017 року, коли її зняли з посади та оголосили імпічмент через звинувачення в корупції. За даними справи, Хє була визнана винною у змові, метою якої було отримання десятка мільярдів вон від великих концернів переважно для фінансування сімʼї її друга та некомерційних фондів.

 

У 2018 році експрезидентку засудили до 24 років в’язниці.

 

У січні цього року Верховний суд Південної Кореї залишив вирок без зміни.

 

Як повідомляла УМ, влада Південної Кореї направила КНДР 200 тонн мандаринів у відповідь на подарунок з 2 тонн делікатесних дикорослих грибів.