Японія не делегуватиме урядовців на Олімпійські ігри в Пекіні

09:22, 24.12.2021
Японія не делегуватиме урядовців на Олімпійські ігри в Пекіні

Японія не долучатиметься до дипломатичного бойкоту Ігор. (Фото: Reuters.)

Японія не відправлятиме урядову делегацію на зимові Олімпійські ігри в Пекіні, але не долучатиметься до дипломатичного бойкоту Ігор.

 

Як інформує УМ, про це 24 грудня  повідомив на брифінгу головний секретар Кабінету міністрів Хірокадзу Мацуно, пише Reuters.

 

«Ми вважаємо важливим, щоб у Китаї забезпечувалися універсальні цінності, такі як свобода, повага до основних прав людини та верховенство закону. Ми ухвалили рішення, всебічно враховуючи такі фактори», — заявив Мацуно.

 

Водночас Токіо відправить деяких офіційних осіб, які пов’язані з Олімпійськими іграми, зокрема політика Сейко Хасімото, голову оргкомітету Токіо-2020 і голів національних олімпійського та паралімпійського комітетів.

 

У відповідь на запитання, чи є це рішення дипломатичним бойкотом, Мацуно відповів, що уряд «не використовує конкретний термін для опису того, як ми беремо участь».

 

Зимові Олімпійські ігри — 2022 в Пекіні триватимуть з 4 до 20 лютого, а зимові Паралімпійські ігри — з 4 до 13 березня.

 

6 грудня США оголосили Китаю дипломатичний бойкот на Олімпійських іграх 2022 року через порушення прав людини. У Китаї та Міжнародному олімпійському комітеті прокоментували це рішення. Китайці вважають це провокацією, а в МОК підкреслили, що присутність дипломатів не є обов’язковою. 8 грудня про аналогічні рішення повідомили Австралія та Велика Британія, згодом до них долучилася Канада.

 

У МЗС Китаю заявили, що країни, які оголосили про дипломатичний бойкот Олімпійських ігор у Пекіні, «заплатять за свої помилкові дії».

 

Як повідомляла УМ, приїзд президента IIHF Люка Тардіфа до Києва жодним чином не заспокоїв конфлікт у вітчизняному хокеї.