Україна виборола перше місце премії OGP Awards

18:29, 23.12.2021
Україна виборола перше місце премії OGP Awards

Роксолана Стадник і представник Прозорро.Продажі Олексій Соболев із нагородою. (facebook.com/stadnyk.roksolana)

Український проєкт – «Система ProZorro.Sale – Prozorro.Продажі» здобув перше місце премії OGP Awards.

 

При цьому, даний проєкт був визнаний кращим з числа інших проєктів 17-ти країн у регіоні «Європа».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила представниця Секретаріату Кабміну Роксолана Стадник у соцмережах.

 

За її словами, на глобальному саміті Партнерства відзначали досягнення країн-учасниць премією Open Government Awards. Кожна країна могла номінувати на нагороду одне виконане у межах Ініціативи зобов'язання, яке привнесло значні позитивні зміни у життя суспільства та держави.

 

«Отож… сиділи ми і думали у нашій коордраді з питань реалізації ініціативи OGP, що у наших реалізованих дворічних планах є крутого… Публічні фінанси, прозорість видобувних галузей, єдиний вебпортал декларацій про доходи, доступ до архівів комуністичного режиму, Прозорро.Продажі – це все дуже круто!

 

У нас кожен другий котик про них муркоче. А в Кореї про це знають, а в Сінгапурі? Певно, що ні. То нумо до роботи – мають знати, нам є чим гордитися та пишатися!», - написала пані Стадник.

 

І додає, що після цього було організовано відкрите голосування для обрання номінації від України на здобуття премії OGP: понад 50% голосів отримала система ProZorro.Sale – Prozorro.Продажі.

 

«Чекаємо, хвилюємось…. Бац, ми перемогли! Номінована Україною система Прозорро.Продажі (четвертий план дій OGP на 2018-2020 роки), в категорії «Impact Award» перемогла проєкти 17 країн у регіоні «Європа» та отримала перше місце премії OGP Awards!», - поділилася емоціями пані Роксолана.

 

За її даними, міста Хмельницький та Вінниця – учасники програми OGP Local – здобули 1 та 3 місця відповідно за досягнення на локальному рівні!

 

«Прозорро.Продажі – чудово – пишаємося, ми ж це любимо, а вони того варті. Працюємо далі! Все буде #ВідкритийУряд NOW!», - констатує Роксолана Стадник.

 

Як повідомляла «УМ», наприкінці листопада Кабінет міністрів запустив роботу Бюро економічної безпеки (БЕБ).