Карпати завалило снігом: намело понад метр

18:38, 20.12.2021
Карпати завалило снігом: намело понад метр

В Карпатах намело снігу понад метр.Рятувальники попереджають про сходження лавин і радять утриматися від походів на високогір’я.

В українських Карпатах через значні снігопади зберігається небезпека сходження лавин.


Стовпчики термометрів опустились значно нижче, ніж позначка нуль. Рятувальники попереджають про небезпеку, яка чатує в горах.


Як інформує Україна молода, про це повідомила Сніголавинна ситуація в Українських Карпатах.


На сніголавинних станціях повідомляють, що температура вранці 20 грудня коливалась від -7 до -10 градусів. Така ситуація на Драгобраті, Плаю та станції Пожижевській.


Найбільше снігу намело на Драгобраті, там висота снігового покриву сягає 137 сантиметрів. Спостерігається там і найбільш морозна погода.


На горі Пожижевській зафіксували хуртовини, стовпчики термометрів опустились майже до -10. Найтепліше на Плаю: лише -7 та й висота снігу поки не перевищує 88 сантиметрів. Проте він слабо закріплений та пиловидний.


Тим часом, рятувальники попередили про значну сніголавинну небезпеку 3 рівня. Вона зберігатиметься протягом 20 та 21 грудня на високогір'ї Івано-Франківської, Закарпатської областей, у середньогір'ї Львівщини.


Лавини можуть зійти навіть при низьких додаткових навантаженнях. Тому у ДСНС радять утриматись від походів на високогір'я.


Як повідомляла УМ, гірськолижні курорти працюватимуть тільки для вакцинованих.