Погода на Новий рік: українцям обіцяють снігопади

14:50, 18.12.2021
Погода на Новий рік: українцям обіцяють снігопади

На зимові свята у всіх регіонах України очікується сніг, подекуди - невеликі морози. (Фото КМДА)

Справжня зимова «новорічна» погода порадує українців на свята.

 

Зокрема, вже  ці вихідні на нас чекає «сніжний» Миколай, який потішить любителів засніжених краєвидів.

 

Про це повідомляє Україна молода з посиланням на дані Sinoptik.ua  в суботу.

 

Так, у всіх регіонах України очікується сніг, подекуди - невеликі морози.

 

Якщо в суботу, 18 грудня, практично по всій території України очікується невеликий мокрий сніг і температура близько 0 °С.

 

То вже в неділю ситуація з опадами трохи зміниться — в усіх без винятку регіонах сніжитиме. На півдні, а також у Донецькій, Кіровоградській, Дніпропетровській та Запорізькій областях очікується дрібний сніг. Температура повітря при цьому становитиме 0–4 °С, але через високу вологість відчуватиметься холодніше — не забувайте про рукавички!

 

На решті території пройде сніг, подекуди сильний, а стовпчики термометрів покажуть від -1 до +2 °С. Якщо зберетеся у Карпати, будьте обережні — на високогір'ї Івано-Франківської та Закарпатської областей практично безперервно падає сніг, є небезпека сходження лавин на крутих схилах (2-й помірний рівень).

 

Цікаво, що синоптики одностайні у своїх висновках: вже в понеділок, 20 грудня, в Україні настане похолодання та рясні снігопади.

 

Як розповіла окремим ЗМІ синоптик Українського Гідрометцентру Наталія Птуха,  снігопади пройдуть практично на всій території України, крім Миколаївської та Одеської областей.

 

«З наступного тижня очікується істотніше зниження температури і більше снігових днів. У Карпатах температура буде стабільною: 3-8 градусів морозу і там сніговий покрив збережеться», - каже синоптикиня.

 

За даними Sinoptik.ua, в понеділок у Волинську, Рівненську, Львівську, Тернопільську, Сумську, Київську та Чернігівську області прийдуть морози до -4 °С та дрібний сніг.

 

В Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій та Донецькій областях очікується плюсова температура (до 2–4 °С), можливий мокрий сніг. На решті території України погода на початку тижня буде похмурою, з самого ранку падатиме невеликий сніг, а стовпчики термометрів покажуть від -1 до +1 °С.

 

Прикмети на день Святого Миколая

 

Не поспішайте засмучуватися через похмуру погоду цієї неділі. Адже згідно з народними прикметами, сонячний та морозний Миколай віщував неврожай у наступному році. Якщо снігу випадало багато, запасалися терпінням — вважалося, що такі снігові «окови» спадуть нескоро, а літо буде холодне і дощове.