СБУ знешкодила осередок «ІДІЛ» у Києві до якої входили громадяни РФ, фото

11:34, 16.12.2021
СБУ знешкодила осередок «ІДІЛ» у Києві до якої входили громадяни РФ, фото

Під час проведення операції по затриманню терористів. (Фото: сайт СБУ)

СБУ продовжує здійснювати активні заходи щодо боротьби з тероризмом. У ході спецоперації у Києві припинено діяльність осередку міжнародної терористичної організації «Ісламська держава». У зловмисників вилучено зброю і боєприпаси.

 

Як інформує УМ, про це 16 грудня повідомили на сайті СБУ.

 

Встановлено, що керівником угруповання був один із лідерів «ІДІЛ», якого СБУ затримала і екстрадувала до Грузії у травні 2020 року.

 

 

За попередніми даними, до складу осередку входило 12 осіб. П'ятеро з них – громадяни РФ, які перебувають у розшуку за злочини у різних країнах світу.

 

Крім того, зловмисники причетні до фінансування терористичної діяльності бойовиків «Ісламської держави» на території Близького Сходу.

 

Співробітники СБУ задокументували факти їх листування із особами, які перебувають у Сирії та беруть участі у бойових діях.

 

 

Для маскування незаконного перебування у столиці нашої держави вони розосередились за окремими адресами у різних районах міста.

 

Під час 11 обшуків за місцями перебування зловмисників правоохоронці виявили:

 

зброю та набої до неї;

підроблені документи;

засоби зв’язку.

 

 

Вилучені предмети направлено на експертизу.

 

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.

 

Заходи із викриття та документування правопорушень проводили співробітники СБУ в м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

 

Як повідомляла УМ, контррозвідка СБУ продовжує системно викривати учасників незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР». У ході спецоперації у Донецькій області встановлено місцезнаходження і затримано ще одного бойовика. Ним виявився стрілець незаконного збройного угруповання «Сомалі».