Українські військкомати реорганізують у центри комплектації

09:34, 16.12.2021
Українські військкомати реорганізують у центри комплектації

В Україні військкомати реорганізують вже найближчим часом.

В українській армії відбудеться велика реорганізація. Так, в Україні замість військових комісаріатів працюватимуть територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Армійська реформа також має на увазі повну зміну термінології.

 

Як інформує УМ, така реорганізація передбачена внесеними в середу, 15 грудня, на засіданні уряду змінами до Положення про підготовку та проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом, повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

 

У МОУ роз'яснили, що Положення, затверджене постановою Кабміну від 21 березня 2002 року №352, приведено у відповідність до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та ведення військового обліку".

 

Реформа має на увазі також повну зміну термінології. Так, у тексті Положення "військові комісаріати" замінюються на "територіальні центри комплектування та соціальної підтримки", а "військові комісари" - на "керівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки".

 

Крім того, буде спрощено порядок оформлення облікових документів для осіб з інвалідністю, які мають тяжкі захворювання та позбавлені можливості вільного пересування.

 

Також зміни до Положення внесені до частин, що стосуються вдосконалення окремих питань взаємодії територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки з органами державної влади, організаціями, установами, підприємствами у питаннях обліково-призовної роботи.

 

Нагадаємо, для українських ветеранів запровадили електронні посвідчення. А з 1 грудня в Україні повністю скасували паперову прописку – на реєстрацію можна стати через портал електронних послуг ДІЯ.

 

Як повідомляла УМ, один український військовий травмований у неділю на сході України. Він підірвався на ворожій міні. Стан його здоров’я — середньої тяжкості.