В Україні продовжили адаптивний карантин до 31 березня

13:58, 15.12.2021
В Україні продовжили адаптивний карантин до 31 березня

Уряд продовжив карантин до 31 березня

Кабінет Міністрів України продовжив дію адаптивного карантину на території України до 31 березня 2022 року. Відповідні зміни до Постанови №1236 ухвалили під час засідання Уряду 15 грудня. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль та було опублікувано на офіційному сайті МОЗу.

 

"Для того, аби максимально ефективно протидіяти пандемії і захистити здоров'я людей, уряд продовжує адаптивний карантин до 31 березня 2022 року. Тобто протягом першого кварталу ми будемо продовжувати карантин щонайменше. Це означає, що всі правила доступу до публічних місць з COVID-сертифікатами, щодо носіння масок, щодо дистанції залишаються в силі", - наголосив глава уряду.

 

Він нагадав, що в Україні понад 40% дорослого населення пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу. Водночас темпи вакцинації потроху спадають, тож Прем'єр-міністр закликав щеплених долучитися до інформаційної кампанії на підтримку вакцинації.

 

"Саме завдяки вакцинації ми можемо зупинити пандемію. Водночас, поки в Україні рівень вакцинації не досягне 70% населення, ми маємо продовжувати дотримуватися всіх встановлених карантинних обмежень", - заявив Шмигаль.

 

Як повідомлялося, від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 14 221 538 людей, з них повністю імунізовано 12 640 221 людину. Загалом проведено 26 861 757 щеплень.

 

Нагадаємо, з 6 грудня почали діяти нові карантинні норми. Вони стосуються перш за все невакцинованих громадян. Тепер на жовтому рівні епіднебезпеки для відвідування та роботи громадських закладів, ресторанів, спортцентрів, розважальних закладів, участі в масових заходах тощо потрібно принаймні одне щеплення проти COVID-19, чинний негативний тест чи сертифікат про одужання.  

 

Окрім того, був зменшений термін дії документа про отримання однієї дози вакцини проти COVID-19: “жовтого” COVID-сертифіката та довідки форми 063-О. Раніше вони були чинними 120 днів, а з 6 грудня їх термін дії становить 30 днів. У випадку, якщо людина не зробила другу дозу вакцини протягом 30 днів, її документ перестає бути чинним. 

 

Як повідомляла УМ, в Україні поступово зменшується кількість хворих на ковід.