Скандальний Гогілашвілі охороняється бійцями «Альфи»

11:22, 15.12.2021
Скандальний Гогілашвілі охороняється бійцями «Альфи»

Дружина Гогілашвілі Марія Левченко із сином під охороною "альфівців". (Коллаж: bihus.info)

Бійці спецпідрозділу СБУ «Альфа» охороняють нещодавно звільненого через скандал із патрульними ексзаступника глави МВС Олександра Гогілашвілі та членів його родини.

 

Як повідомляє Україна молода, до такого висновку дійшли журналісти-розслідувачі Bihus Info.

 

У розслідуванні зазначається, що у листопаді журналісти зафіксували, як до КВЦ "Парковий", коли там тривало засідання фракції "Слуга народу", приїхав броньований автомобіль Chevrolet Suburban. Номерні знаки на автівці перебувають на балансі СБУ.

 

За версією журналістів, з автомобіля вийшов чоловік та неповнолітній хлопчик. Джерела журналістів у правоохоронних органах вказали, що чоловік з броньованого автомобіля є співробітником спецпідрозділу "Альфа" СБУ.

 

Згодом було зафіксовано, що хлопчик з КВЦ "Парковий" сідав уже в сіру автівку Mazda із жінкою. Номерні знаки належать Марії Левченко – дружині Гогілашвілі та секретарці президента Володимира Зеленського.

 

Журналісти надіслали запит до СБУ стосовно охорони родини Гогілашвілі-Левченко спецпідрозділом "Альфа". У відповідь пресслужба СБУ непрямо підтвердила, що родині Гогілашвілі надана охорона спецслужби.

 

"У відповідь на ваш запит зазначаємо, що інформація, котра стосується осіб, яким за потреби та при наявності відповідних підстав надається охорона, є конфіденційною.

 

Окремо звертаємо вашу увагу на те, що СБУ діє виключно в межах та у спосіб, визначений законодавством України. Це стосується діяльності із забезпечення безпеки охоронюваних осіб та членів їх сімей в тому числі", - йдеться у відповіді на інформаційний запит.

 

Джерело авторів розслідування в правоохоронних органах підтвердило, що родині Левченко й Гогілашвілі надана охорона спецслужби.

 

Ані Левченко, ані Гогілашвілі на звернення журналістів не відповіли.

 

Згідно з законодавством, заступнику міністра та помічниці президента не передбачено надання захисту у вигляді охорони спецслужби.

 

Як повідомляла «УМ», Гогілашвілі звільнився з МВС у понеділок після скандалу на блокпосту в Краматорську: відео з гоноровою поведінкою посадовця та нецензурною лайкою на адресу патрульних було оприлюднено у мережі.

 

Після цього журналісти-розслідувачі знайшли докази, що у Гогілашвілі є російське громадянство. А президент Зеленський закликав звільнити його з посади.