Під МВС розіграли сценку про хабар Загіда Краснова керівництву Нацполіції, відео

13:06, 10.12.2021
Під МВС розіграли сценку про хабар Загіда Краснова керівництву Нацполіції, відео

Персонаж у масці нібито «Краснова» передав персонажу в масці нібито «Коваля» третього персонажа, який грав роль хабара. (Скріншот відео)

Громадські активісти провели під МВС оригінальну театралізовану акцію протесту проти хабарництва, завдяки якому окремим регіональним політикам і бізнесменам вдається відкупитися від внесення до санкційних списків РНБО.

 

Як інформує Україна молода, відео перфомансу розміщено на офіційній сторінці ВГО "Стоп корупції" у Facebook.

 

Зокрема, активісти розіграли сценку за участю конкретних осіб: депутата Дніпровської міськради Загіда Краснова та колишнього заступника голови Нацполіції Євгена Коваля.

 

Принаймні маски із портретами цих посадовців вдягнули двоє акторів. Ще один хлопець грав роль імпровізованого хабара в костюмі «500 гривень».

 

Саме цього грошовитого персонажа, інший персонаж – у масці нібито «Краснова» передав персонажу в масці нібито «Коваля».

 

Організатори зазначають, що акція спрямована на підтримку вимог щодо внесення  депутата Краснова до списків санкцій.

 

"Ми дізналися зі ЗМІ та від наших колег-активістів про таку людину, як Загід Краснов. Саме тому ми вирішили підтримати представників інших громадських організацій та їхні протести щодо цього зашкварного чиновника. Ми приїхали до МВС, щоб звернутися до його керівника Дениса Монастирського та запитати, чому такої людини як Загід Краснов, який є депутатом Дніпровської міськради, досі немає в списках санкцій?..

 

Його там немає навіть попри те, що він тісно пов'язаний з Російською Федерацією і постійно зі своєю сім'єю туди літає. Має відносини з країною-агресором. Зокрема, його підприємства співпрацюють із Російською Федерацією", – повідомляють правозахисники.

 

Такі вимоги активісти з різних громадських організацій раніше озвучували під стінами Верховної Ради України, МВС, СБУ, РНБО. Активісти наголосили, що за повідомленнями у ЗМІ саме Євген Коваль відповідав за формування списків:

 

"Було встановлено, що дуже багато виявилося помилок у списках санкцій, які він формував. У нас є підозра, що Загід Краснов дав, можливо, хабарі Євгену Ковалю, і в День боротьби з корупцією ми хочемо показати, як це відбувалося".

 

Громадськість вкотре вимагає включити дніпровського політика Краснова до списків санкцій через зв'язки з країною-агресором. Його підозрюють у співпраці із сепаратистом і екснардепом-регіоналом Царьовим. Крім того, Краснов не приховує, що часто буває у Росії.

 

 

 

 

Як повідомляла "УМ", Загід Краснов має у Дніпрі доволі неоднозначну репутацію.