Литва передала ЗСУ бронежилети та балістичні пояси

12:30, 09.12.2021
Литва передала ЗСУ бронежилети та балістичні пояси

Литва передала Україні партію військової допомоги

Офіційна делегація  Литовської Республіки на чолі з міністром оборони Арвідасом Анушаускасом у середу, 8 грудня, прибула до Києва та передали партію військової допомоги для української армії.

 

Як інформує Україна молода, про це у своєму Твітері написав очільник литовського оборонного відомства. 

 

Вантаж до Києва було доставлено військово-транспортним літаком. Зазначається, що це перша частина допомоги, яка надійде згідно з ухваленим у жовтні рішенням Уряду Литовської Республіки, за яким Україна отримає 490 бронежилетів та балістичні ремені. 

 

Згідно з урядовими домовленостями, Литва передала українським військовим бронежилети та балістичні пояси. Анушаускас пояснив, що це – лише перша частина допомоги для ЗСУ. Він наголосив, що боротьба України – це також і боротьба Литви. У рамках свого візиту міністр зустрівся з литовськими воїнами, які служать в Україні.

 

"Метою литовської військової операції в Україні є підготовка інструкторів та військових частин за програмами західного зразка. Наша мета – суверенна, вільна та стабільна Україна", – підкреслив Анушаускас.

 

Сам Анушаускас підкреслив, що скупчення російських військ біля кордонів України створює серйозну військову загрозу. За його словами, Литва не може це ігнорувати. Чиновник зауважив, що йому випала честь вперше зустрітися з новим міністром оборони Олексієм Резніковим й висловити йому свою повну підтримку.

 

У свою чергу, Резніков зазначив, що Литва завжди була нашим надійним партнером, який надає всеохоплююче сприяння Україні. Насамперед у політичній, оборонній та дипломатичній сферах.

 

На сторінці офіційного твітеру Міноборони Литви зазначили, що політична єдність та практична допомога ЗСУ є надзвичайно важливими, особливо на тлі загрози вторгнення Росії. "Разом ми впораємося з труднощами", – підсумували у відомстві.

 

Як повідомляла УМ, Міністр оборони України Олексій Резніков звернувся до голови Пентагону Ллойда Остіна з проханням збільшити для України постачання зброї на випадок нападу російських окупантів.