Під Вороніж перекинули танки та «Буки»

11:44, 09.12.2021
Під Вороніж перекинули танки та «Буки»

За 250 ким від кордонів України стоїть військова техніка

Попри переговори Путіна і Байдена, Росія й далі стягує війська до областей, що межують із Україною. На станції Маслівка у передмісті Воронежа помітили велику кількість військової техніки у повній бойовій готовності,  у тому числі, щонайменше один зенітний ракетний комплекс "Бук" у повному складі.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє група російських незалежних блогерів з Conflict Intelligence Team у Telegram, посилаючись на отримані відзняті ролики з-під передмістя Воронежа.

 

Ролики були відзняті на залізничній станції Маслівка й викладені у TikTok. На камеру потрапило багато самохідних артилерійських установок «Мста-С», танки Т-80У, а також ЗРК «Бук М1»: самохідна вогнева установка ЗРК 9К37 «Бук», пуско-заряджувальна установка ЗРК 9К37 «Бук», транспортувальні автомобілі КрАЗ для ракет 9М38. Бортові номери установок зафарбовані.

 

За даними розслідувачів, на станцію прибули потяги з Московської області (Наро-Фомінськ), Нижньогородської області (Ільїно) і Смоленської області (Красний Бор).

 

Недалеко від цих станції дислокується четверта гвардійська танкова дивізія, 288-ма артилерійська бригада і 49-та зенітна ракета бригада. Усі вони входять до складу першої гвардійської танкової армії.

 

«Ці дані дозволяють зробити висновок, що попри переговори Путіна і Байдена, зосередження російських військ в областях, які межують з підконтрольними Києву територіями, продовжується», – зазначають в організації.

 

Як повідомляла УМ, під час відео-  розмови президентів США та Росії Байден повідомив Путіна про те, які саме «потужні економічні» та інші інструменти застосують США й союзники в разі військової ескалації з боку Росії щодо України.