Жахлива ДТП під Черніговом: водія фури охороняють в лікарні

13:23, 08.12.2021
Жахлива ДТП під Черніговом: водія фури охороняють в лікарні

Слідство збирає матеріали про жахливу аварію на Чернігівщині, встановлює та опитує свідків. (cn.npu.gov.ua)

Поліція затримала водія вантажівки, причетного до масштабної аварії з численними людськими жертвами, і охороняє його в лікарняній палаті.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє поліція Чернігівської області в середу.

 

«Водій вантажівки також був госпіталізований. Після надання медичної допомоги чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Нині він перебуває в спеціалізованій палаті під охороною поліції. Вирішується питання про повідомлення водію про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили загибель кількох людей)», - розповів начальник ГУНП в області Володимир Нідзельський.

 

За його словами, в даний момент слідство збирає матеріали про подію, встановлює та опитує свідків.

 

Також призначена низка експертних досліджень. На місці події вже проведена трасологічна експертиза для визначення точного місця і кута зіткнення транспортних засобів.

 

Крім цього, призначені експертизи їх технічного стану. Зокрема, буде досліджено роботу гальм, рульових коліс та ступінь зношеності шин.

 

Досудове розслідування триває.

 

За попередніми висновками, рейсовий автобус сполученням «Борзна-Чернігів» рухався в напрямку обласного центру. Назустріч йому їхала вантажівка під керуванням 44-річного мешканця Чернігівського району. На відрізку автошляху між селами Снов’янка та Киселівка водій фури не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення з автобусом.

 

Унаслідок аварії 11 осіб загинули на місці (в тому числі водій мікроавтобуса), одна людина померла в кареті «швидкої» та ще одна - в лікарні. Загальна кількість загиблих – 13 осіб.

 

До медичних закладів Чернігова з травмами різних ступенів тяжкості госпіталізували сімох осіб. Наразі всім постраждалим надається необхідна допомога.

 

Як повідомляла "УМ", глава МВС Денис Монастирський відреагував на масштабну аварію під Черніговом і обіцяє суворі покарання для водіїв-порушників.