Байден і Путін говорять онлайн: Кремль попередять про санкції

17:51, 07.12.2021
Байден і Путін говорять онлайн: Кремль попередять про санкції

Байден і Путін спілкуютьсяу форматі відеоконференції (kremlin.ru)

Президент США Джо Байден і президент РФ Владімір Путін почали зустріч у форматі відеоконференції у вівторок о 17.00 за київським часом.

 

Як передає Україна молода, про початок онлайн-зустрічі повідомляється на сайті президента РФ. 

 

Ключовою темою зустрічі очікувано буде Україна.

 

Джо Байден перед відеоконференцією з Путіним обговорив ситуацію на кордоні України із лідерами Італії, Франції, Німеччини та Великої Британії.

 

Тоді як у Кремлі оцінюють цю розмову президентів США та РФ, як робочу, від якої «не варто чекати проривів».

 

Господар Білого дому говорить з господарем Кремля із ситуативної кімнати (Situation Room) Білого дому. В ній зазвичай зосереджується в реальному часі вся інформація для президента від розвідувальних служб, військових, правоохоронних та інших органів та проводяться оперативні наради.

 

Американські ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що у Білому домі обговорюється жорсткий набір заходів у разі військового вторгнення РФ до України, аж до відключення платіжної системи SWIFT.

 

Зокрема, одним із потужних економічних ударів США по Росії, про який повідомить президент Джо Байден під час відеоконференції, можуть стати жорсткі санкції проти банківського сектору РФ, якщо вона вдасться до вторгнення в Україну, передає американське агентство Reuters із посиланням на чиновників адміністрації США.

 

«Санкції, які, за словами одного джерела, можуть бути введені проти найбільших російських банків, а також (вплинуть - ред.) на здатність Москви конвертувати рублі в долари та інші валюти, були розроблені для того, щоб Путін відмовився від використання десятків тисяч військ, зосереджених біля кордону з Україною»,- зауважується в публікації.

 

Тим часом повідомляється, що російський рубль дещо втратив свої позиції у вівторок, зазначає видання.

 

Напередодні переговорів між лідерами США й Росії офіційний Вашингтон узгодив позиції з Україною. Зокрема, відбулася розмова між державним секретарем США Ентоні Блінкеном і президентом України Володимиром Зеленським.