ЄС затвердив черговий пакет санкцій проти Білорусі

12:24, 01.12.2021
ЄС затвердив черговий пакет санкцій проти Білорусі

У ЄС не збираються попускати білоруській владі її ганебні, недемократичні вчинки. (Фото: ua.depositphotos.com)

Посли Європейського Союзу затвердили п’ятий пакет санкцій проти Білорусі у зв’язку з міграційною кризою. Цей пакет санкцій набуде чинності 2 грудня.

 

Як інформує УМ, про це 1 грудня повідомив кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк у Twitter з посиланням на джерела.

 

«Посли ЄС щойно дали "зелене світло" п'ятому пакету санкцій ЄС проти Білорусі», - повідомив Джозвяк, відзначивши, що під санкції потраплять 17 осіб та 11 організацій.

 

Новий санкційний пакет буде опубліковано в офіційному журналі ЄС 2 грудня, відповідно, тоді ж санкції і набудуть чинності.

 

За інформацією журналіста, ЄС також почав роботу над шостим пакетом санкцій, але поки що рано говорити про його зміст. Новий пакет обмежень може бути готовий у січні/лютому.

 

ЄС звинувачує Білорусь у тому, що вона спонукає мігрантів приїжджати на свою територію, а потім підштовхує тисячі з них перетнути кордон до Польщі та інших сусідніх держав Євросоюзу у відповідь на санкції, введені проти Мінська.

 

Як повідомляла УМ, у Європейському Союзі в п'ятницю, 26 листопада, узгодили новий пакет санкцій проти 28 білоруських фізичних та юридичних осіб. Посли ЄС дадуть «зелене світло» санкціям 1 грудня