Швейцарці на референдумі підтримали обмеження для невакцинованих

18:03, 29.11.2021
Швейцарці на референдумі підтримали обмеження для невакцинованих

Вакцинація у Швейцарії вже давно є чутливим питанням, особливо в німецькомовній частині країни. (Фото Reuters)

Швейцарські виборці підтримали заходи уряду щодо боротьби з коронавірусом. Такою є попередня інформація після закінчення референдуму в неділю.
 
63% швейцарців висловилися проти заходів щодо зняття деяких обмежень, зокрема й ковід-сертифікатів, повідомляють швейцарські ЗМІ.
 
Референдум відбувся після того, як його організатори заявили, що сертифікат про вакцинацію є непотрібним обмеженням свобод.
 
Швейцарія має один із найнижчих показників вакцинації в Західній Європі. В країні повністю вакциновано лише майже дві третини населення.
 
Вакцинація у Швейцарії вже давно є чутливим питанням, особливо в німецькомовній частині країни.
 
Віра в те, що природний імунітет — найкращий захист, спричинила зменшення кількості щеплень проти кору в дітей, що згодом викликало сплеск випадків захворювання на кір у Європі.
 
Уряд не хотів вводити будь-які нові обмеження напередодні вирішального голосування в неділю, побоюючись посилення спротиву.
 
Дослідники твердять, що Швейцарія потребує заходів iз контролю за інфекцією. Скасування ковід-сертифіката, на їхню думку, може бути величезним ризиком.
 
Cертифікати у Швейцарії вимагають у ресторанах та на різних заходах ще з вересня, утім противники називають їх застосування дискримінаційним.
 
Тож питання сертифікатів винесли на всенародне обговорення.