Ювілей Єрмака: з УДО звільнили співробітників, які не збили дрон журналістів

16:38, 28.11.2021
Ювілей Єрмака: з УДО звільнили співробітників, які не збили дрон журналістів

Журналіст Михайло Ткач роздратував Володимира Зеленського своїм розслідуванням. (Коллаж: pravda.com.ua/podcasts)

Журналіст «Української правди» Михайло Ткач заявляє, що з Управління державної охорони звільнили співробітників, які не збили дрон журналістів-розслідувачів над державною резиденцією «Синьогора» у карпатському селі Гута, коли там перебували президент Володимир Зеленський і голова його офісу Андрія Єрмак.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив Михайло Ткач із посиланням на джерела у підкасті на «Українській правді».

 

«Я думаю, що ця історія (таємних польотів у Гуту – ред.) матиме продовження. Я знаю, що зараз в Управлінні державної охорони йде розслідування: вони шукають мої джерела. Вони вважають, що у мене ціла мережа джерел. І зараз ідуть розслідування й перевірки», - розповідає журналіст.

 

І додає: «Я знаю, що звільнили співробітників УДО, які не збили наш дрон, коли ми взлітали над «Синьогорою», над цією державною дачею – про що президент казав, що ми порушили закон. Вони мали його збити, але не ввімкнули якісь радари, не помітили й не збили».

 

 

За словами Ткача, дрону достатньо було злетіти і показати майданчик, на який сіли гвинтокрили ДСНС.

 

Співробітники УДО одразу підійшли і заборонили знімати, але дрон встиг злетіти.

 

Видання вжезвернулося до УДО по коментар щодо цієї інформації.

 

Ткач також має інформацію, що в МВС тепер думають, як далі комунікувати цю історію.

 

Офіс президента нібито писав запит, щоб надали гвинтокрил, хоча Володимир Зеленський казав на пресмарафоні, що йому запропонували скористатися авіацією ДСНС ті, хто летів із президентом у Гуту, що може вказувати на те, що гвинтокрили використали з подачі міністра МВС Дениса Монастирського.

 

За словами Ткача, про плани святкувати день народження Єрмака у Гуті знало широке коло людей, проте подробиці святкування мало хто хотів розкривати, а сам захід був законспірований.

 

За даними Ткача, людей у резиденції було небагато.

 

Відомо, що партнер Ігоря Коломойського Тимур Міндіч із родиною прилетів у п'ятницю, за два дні до дня народження Андрія Єрмака(21 листопада – Ред.).

 

Міністр розвитку громад та територій Україн Олексій Чернишов також був із родиною. Був там і заступник голови Офісу президента Олег Татаров.

 

Сам президент стверджував, що він відпочивав там із родиною.

 

Також журналіст наголосив, що використання відомчих гвинтокрилів у приватних цілях, а не з державною метою – викликає запитання.

 

Як повідомляла «УМ», в Офісі президента заперечують, що їхній керівник Андрій Єрмак разом із президентом Володимиром Зеленським гучно святкував свій «золотий» ювілей за рахунок платників податків у карпатській державній резиденції «Синьогора».