У Bellingcat різко відреагували на пресконференцію Зеленського

15:25, 26.11.2021
У Bellingcat різко відреагували на пресконференцію Зеленського

Еліот Хіггінс та Христо Грозєв збентежені пресконференцією Зеленського.

Еліот Хіггінс (засновник Bellingcat) та Христо Грозєв (керівник групи журналістів-розслідувачів) відреагували на відповідь Володимира Зеленського під час пресконференції 26 листопада про спецоперацію з "вагнерівцями" про яку писали розслідувачі.

 

Як інформує УМ, свою реакцію пан Хіггінс навів 26 листопада  у Twitter.

 

«Мене бентежить ця пресконференція», - лаконічно написав Еліот Хіггінс. у Твіттері. 

 

«Мене бентежить ця операція», – відповів йому Грозєв.

 

Болгарський журналіст також висловив подив з приводу заяви Зеленського про державний переворот, який нібито готується в Україні.

 

«Перерахуймо президентів, які зробили погано обґрунтовані заяви про підготовку проти них переворотів», — написав Христо Грозєв.

 

Зауважимо, що під час пресконференції Володимир Зеленський заявив про наявність в української розвідки даних про підготовку державного перевороту в Україні.

 

"Я можу сказати одразу, що у нас є не тільки агентурна, але й звукова інформація, де представники України з представниками Росії обговорюють участь Ріната Ахметова в державному перевороті в Україні. Що будуть залучені мільярди доларів тощо. Я вважаю що це – підстава бізнесмена Ріната Ахметова, я вважаю що це є операція. Його втягують у війну проти держави Україна. Вважаю, що він розпочав її" – зазначив президент.

 

Окрім того, він заявив, що скандал із затриманням "вагнерівців" підлаштував ексочільник ГУР Василь Бурба.

 

Як повідомляла УМ, журналіст Бутусов присоромив президента Зеленського за брехню щодо зриву спецоперації по затриманню «вагнерівців» і призначення російських агентів в українську владу.