Airbus і «Укроборонпром» співпрацюватимуть за вертолітною програмою

15:28, 25.11.2021
Airbus і  «Укроборонпром» співпрацюватимуть за вертолітною програмою

Від майбутньої співпраці Airbus і «Укроборонпром» слід чекати нових розробок у вертолітній галузі.

Держконцерн «Укроборонпром» співпрацюватиме з однією з найбільших авіабудівних компаній Airbus у питанні вертолітної програми для України.

 

Як інформує УМ, про це повідомив гендиректор концерну Юрій Гусєв на форумі в Києві.

 

«Сплановано певні спільні дії разом з Airbus, і не лише в питаннях створення національної авіакомпанії, а також співпрацю за напрямом вертолітної програми. Крім того, розглядається створення сервісного центру, який ми обговорюємо з нашими партнерами», — сказав Гусєв.

 

Віцепрезидент із розвитку Airbus Жак Гарег заявив, що компанії потрібні партнери в Україні. Завдання Airbus — розвивати обслуговування вертольотів у країні та вийти на новий рівень співробітництва.

 

Він зазначив, що контракт із Міністерством внутрішніх справ на постачання техніки дозволив створити і розвинути сервісну підтримку в Ніжині та тренувальну школу у Кременчуці. Очікується, що майбутні спільні проєкти з «Укроборонпромом» будуть більш масштабними.

 

У липні 2018 року МВС України підписало контракт з Airbus Helicopters на закупівлю 55 вертольотів моделей H-225 (Super Puma), H-145 і Н-125. Гелікоптери почали прибувати вже у грудні того ж року. Їх розподілили між Національною гвардією, поліцією, Держслужбою з надзвичайних ситуацій та прикордонною службою. Остання 20 листопада 2021 року отримала два нових Н-125.

 

Як повідомляла УМ, президент України Володимир Зеленський анонсував нову державну авіакомпанію України, яку хочуть назвати Українські національні авіалінії (ЮНА).