Британцю вперше у світі встановлять надрукований протез ока

14:31, 25.11.2021
Британцю вперше у світі встановлять надрукований протез ока

Стів Варзе з Hackney отримає перший у світі 3D-друкований протез ока (Фото: ВВС)

У Великій Британії чоловікові вперше пересадять око, створене за допомогою 3D-принтера.

 

Як інформує УМ, про це 25 листопада пише ВВС.

 

Повідомляється, що такий орган буде більш реалістичним за традиційні акрилові протези. Це також має удвічі скоротити час, необхідний пацієнту для встановлення протезів — із шести тижнів до трьох.

 

«Мені потрібен протез із 20 років, і я завжди соромився цього», — сказав реципієнт, мешканець Лондону Стів Варз. Видання пояснює, що під час використання традиційного протеза пацієнту необхідно пройти двогодинну сесію для формування зліпка очниці, перш ніж протез встановлять і потім «розфарбують» під справжнє око.

 

За заявою лікарні, виготовлення протезу за допомогою 3D-друку має скоротити виробничий процес до двох-трьох тижнів, при цьому перший візит до офтальмолога триватиме лише пів години.

 

У 2022 році космічна місія британської компанії Spacebit доставить на Місяць прапор України з титану, надрукований на 3D-принтері.

 

У столиці Нідерландів Амстердамі відкрили перший у світі сталевий міст, який надрукували на 3D-принтері. Конструкція на два роки замінить звичайний міст, що в цей час перебуватиме на реконструкції.

 

Як повідомляла УМ, є відповіді на "боротьбу" з мішками під очима.