Естонія через загрозу напливу нелегальних мігрантів зміцнила поблизу Нарви кордон із РФ

09:41, 24.11.2021
Естонія через загрозу напливу нелегальних мігрантів зміцнила поблизу Нарви кордон із РФ

Естонія вирішила діяти на упередження.

Естонські прикордонники, поліцейські та військові зміцнили дротяними загородженнями північно-східну ділянку кордону з Росією в районі річки біля Нарви. Це зроблено задля стримування можливого потоку нелегальних мігрантів.

 

Як інформує УМ, про це повідомила ERR.

 

Наразі Сили оборони Естонії проводять навчання «Шип-2021» (Okas 2021), в рамках яких буде зміцнено і південно-східну ділянку кордону з Росією.

 

Усього йдеться приблизно про 10 зон. Потрійні барʼєри з колючого дроту планується встановити вздовж 40 км східного кордону.

 

У звʼязку з будівельними роботами у прикордонних районах країни до 26 листопада заборонені польоти літаків та безпілотних літальних апаратів.

 

Після введення санкцій проти Білорусі на кордон Євросоюзу (Польща, Литва, Латвія) ринув потік мігрантів із країн Близького Сходу. У Європі впевнені, що режим Олександра Лукашенка навмисно створив міграційну кризу. Крім цього, в ЄС вважають, що Білорусі в цьому допомагає Росія.

 

Естонська влада раніше відправляла до Литви загороджувальний дріт, безпілотники та підрозділ військової поліції. Вже 15 листопада в Міноборони заявили, що Естонія закриє огорожами 130 км кордону з Росією. Будівельні роботи розпочалися 20 листопада.

 

Як повідомляла УМ, у понеділок, 22 листопада на польсько-білоруському кордоні, зафіксовано чергову спробу прориву кордону групою мігрантів кількістю до 50 осіб.