На кордон з Білоруссю направлять нові французькі гелікоптери Н-125

18:09, 20.11.2021
На кордон з Білоруссю направлять нові французькі гелікоптери Н-125

Нові вертольоти Н125 французької компанії Airbus Helicopterнаправлять на кордон з Білоруссю. (Фото МВС)

Українські прикордонники отримали два нові французькі гелікоптери Н-125 виробництва Airbus Helicopters, на яких охоронятимуть кордон з Білоруссю.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Держприкордонслужба в суботу.

 

«До Києва прибули два гелікоптери Н-125 французького виробництва компанії Airbus Helicopters. Ними укомплектують авіаційні підрозділи ДПСУ, які нестимуть службу на ділянці кордону з Білоруссю», - йдеться у повідомленні.

 

Два гелікоптери типу Н-125 вже є на балансі ДПСУ.

 

Утім, як інформує МВС, нові машини, які прибули у суботу, краще укомплектовані - їх оснащено супутниковими передавачами, гучномовцями, системами цифрового зв'язку, спеціалізованими авіаційними прожекторами, камерами з високою роздільною здатністю Flir, електричними лебідками та аварійним плавучим спорядженням.

 

Заступник міністра внутрішніх справ Сергія Гончарова повідомив, найсучасніше  обладнання нових гвинтокрилів дозволяє вдень та в ночі контролювати рубежі держави на багато кілометрів за рахунок спеціалізованих камер та пошукового прожектора.

 

«Відео з камер можна відразу передавати в наземний командний пункт. Це потужне посилення ДПСУ, а безпека кордонів - на сьогодні є для МВС одним з основних пріоритетів», - каже пан Гончаров.

 

При цьому, тепловізійна камера дозволяє виявити транспортний засіб на відстані до 20 кілометрів.

 

Загалом, в рамках створення Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні, Державна прикордонна служба України має отримати 24 нові вертольоти Н125 французької компанії Airbus Helicopter.

 

Нагадаємо, що перші вертольоти за українсько-французьким контрактом прикордонне відомство України прийняло на озброєння ще у січні 2020 року.