Зеленський і Воллес говорили про безпеку судноплавства у Чорному і Азовському морях

21:44, 16.11.2021
Зеленський і Воллес говорили про безпеку судноплавства у Чорному і Азовському морях

Володимир Зеленський і Бен Воллес у Києві. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром оборони Великої Британії Беном Воллесом у вівторок ввечері.

 

Сторони обговорили необхідні  міжнародні кроки для відновлення безпечного режиму судноплавства в районі Чорного та Азовського морів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила пресс-служба Офісу президента.

 

Глава держави висловив подяку Бену Воллесу за непохитну підтримку з боку Великої Британії у збереженні незалежності й територіальної цілісності держави у її міжнародно визнаних кордонах.

 

Окрім цього, він привітав підписання українсько-британської двосторонньої Рамкової угоди щодо офіційної кредитної підтримки розвитку спроможностей українського флоту на суму 1,7 млрд фунтів стерлінгів.

 

«Велика Британія стала нашим ключовим партнером у питанні розбудови українського флоту. Очікую, що майбутні безпекові проекти, заплановані в межах цієї угоди, будуть ефективно реалізовані», – промовив Зеленський.

 

Президент розповів міністру про виклики, які постають перед Україною в районі Чорного та Азовського морів. Вони говорили про міжнародні кроки, необхідні для відновлення безпечного режиму судноплавства в регіоні, та важливості подальшого поглиблення двостороннього співробітництва у сфері безпеки та оборони.

 

Зеленський наголосив, на необхідності здійснення послідовних кроків щодо набуття Україною повноцінного членства в НАТО.

А також підкреслив, що Україна намагається активізувати роботу для досягнення миру на сході та відновлення суверенітету й територіальної цілісності.

 

Зеленський окремо відзначив нещодавні заяви прем’єр-міністра Великої Британії та очільниці британського зовнішньополітичного відомства, у яких наголошувалося на підтримці нашої держави в контексті протидії реалізації проекту «Північний потік – 2»

 

Як раніше інформувала УМ, у США Зеленському пообіцяли знизити ризики пов’язані з «Північним потоком – 2»