У Дніпрі пожежа в будинку пристарілих забрала життя п'ятьох жінок

13:49, 16.11.2021
У Дніпрі пожежа в будинку пристарілих забрала життя п'ятьох жінок

Пятеро стареньких, вочевидь, задихнулися через чадний газ.

У приватному будинку для осіб похилого віку в місті Дніпрі виявили п’ятьох мертвих жінок. Ймовірно, вони отруїлися чадним газом.

 

Як інформує УМ, про це16 листопада повідомили у відділі комунікації поліції Дніпропетровської області.

 

«16 листопада до поліції надійшло повідомлення про те, що в приватному будинку для осіб похилого віку в Центральному районі міста Дніпро виявлено п’ятьох мертвих жінок віком від 75 до 89 років», - йдеться у повідомленні.

 

Попередньо встановлено, що в одній із кімнат на другому поверсі будинку, де виявлені загиблі, сталося коротке замикання та загорання електропроводки. Жінки могли отруїтися чадним газом. Наразі тіла загиблих направлено на проведення судово-медичної експертизи для встановлення причини смерті.

 

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Санкція статті – до 8 років позбавлення волі.

 

Як зазначили в поліції, наразі в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу затримано адміністратора закладу. В рамках розслідування будуть призначені необхідні експертизи.

 

Як повідомляла УМ, столичні рятувальники ліквідували загорання в майстерні з розпису ікон на території Києво-Печерської Лаври.