«Справа Чауса» надійшла до суду

17:03, 15.11.2021
«Справа Чауса» надійшла до суду

Знаменита "банка Чауса". (Фото: сайт НАБУ.)

Детективи Національного антикорупційного бюро спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою передали до суду справу колишнього судді Миколи Чауса.

 

Як інформує УМ, про це 15 листопада повідомила пресслужби НАБУ та у facebook-сторінка САП.

 

Дії колишнього судді Дніпровського районного суду міста Києва кваліфікували за частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу – "Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням".

 

Агенти НАБУ доводять, що Чаус вимагав та отримав хабар розміром 150 тисяч доларів.

 

Нагадаємо, що 9 серпня 2016 року детективи НАБУ зловили суддю на хабарництві, коли він ховав гроші в скляну банку. Проте суддя незабаром залишив територію України, поки народні депутати зволікали з позбавленням його суддівського імунітету.

 

2017 року його знайшли в Молдові, де він тривалий час очікував рішення стосовно надання йому політичного притулку.

 

Весною 2021 року його викрали невідомі в Кишиневі. Недовзі в мережі почали з’являтися звернення самого Чауса, що він хоче судитися стосовно його викрадення.

 

30 липня екссуддя прийшов у спідній білизні до сільської ради Мазурівки на Вінниччині. Суддю забрали представники Служби безпеки до Києва.

 

4 серпня Чауса відправили під цілодобовий домашній арешт.

 

Як повідомляла УМ, скандально відомий колишній суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус після вручення підозри детективами НАБУ опинився в ізоляторі Служби безпеки України, а не в Лук’янівському СІЗО №13 Києва.