На кордоні з Білоруссю Польща привела війська в повну бойову готовність

14:19, 08.11.2021
На кордоні з Білоруссю Польща привела війська в повну бойову готовність

Напруга на польсько-білоруському кордоні щогодини наростає. (Фото:скріншот з відео у Твіттері Mariusz Błaszczak)

Війська територіальної оборони Польщі переведено у підвищену готовність через погіршення ситуації на польсько-білоруському кордоні.

 

Як інформує УМ, про це 8 листопада написав у Твіттері міністр національної оборони РП Маріуш Блащак.

 

«На кордоні виконують завдання вже понад 12 тис. солдатів. Ми підняли рівень готовності територіалів. Спільно із службами МВС ми готові до оборони польського кордону»,- написав Блащак.

 

Речник військ територіальної оборони Польщі Марек Пєтшак повідомив у Твіттері, що з 10:30 (за місцевим часом) у понеділок 100% особового складу 1, 2 та 4-ї бригади військ тероборони Польщі, які дислокуються поблизу кордону з Білоруссю, переводяться в підвищену готовність з можливістю до дій упродовж 6 годин.

 

«Військовослужбовці, перевірте спорядження, засоби зв’язку, повідомте працедавців і близьких»,- йдеться у повідомленні військ тероборони.

 

Як відомо, у напрямку білорусько-польського кордону під контролем білоруських служб прямує велика група мігрантів кількістю до тисячі осіб, які, ймовірно, намагатимуться силою перетнути кордон Польщі.

 

За останньою інформацією, мігранти вже прибули на кордон і скупчилися перед загородженням з колючого дроту неподалік пункту пропуску Брузгі-Кузніца. З іншого боку кордону прибувають польські поліцейські та військовослужбовці. Білоруські спецслужби блокують доступ мігрантів до пункту пропуску, де вони могли б спробувати просити про притулок в Польщі.

 

З цього приводу у Варшаві в понеділок збирається кризовий штаб під головуванням глави уряду Матеуша Моравецького.

 

Як відомо, міграційна криза на білорусько-польському кордоні триває із серпня. Варшава звинувачує Мінськ у спеціально створеному міграційному тиску у рамках ворожих гібридних дій проти Польщі та ЄС.

 

Як повідомляла УМ, в напрямку білорусько-польського кордону прямує кількасотенна група мігрантів, які, ймовірно, намагатимуться силою перетнути кордон Польщі.